A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. március 27., szerda

Amerikai palacsinta

 Rajongunk  ezért  a  palacsintáért, sokkal többször készítem ezt az amerikai változatot. Sokkal gyorsabban elkészülök vele,és  nem terjeng az olajszag a lakásban ! Mindig  van készenlétben az instant keverékem, amihez már csak a nedves anyagokat kell hozzá kevernem. Érdemes elkészíteni,és tartani  mindenkinek belőle.aki rajong ezért az édességért. amerikai palacsinta ,instant Elegendő csupán  egy kk olajjal kikenni a palacsinta sütő alját, és egymás után süthetjük is, általában 5 db kisütött palacsinta után, újra olajozni szoktam.

De ha nincsen instant keverékünk ,mint ahogyan most én is jártam,  akkor az 5 db palacsinta hozzávalói:

1 bögre liszt,( 2,5 dl) 1 bögre tej, 1 ek vaj,( olvasztott) 1 ek cukor, 1 mk só, 10 g sütőpor, 1 kk szódabikarbóna,

Tej+ tojás + vaj, kikeverjük, majd a szintén összekevert liszt + cukor + só +sütőpor +szódabikarbóna, keverékhez adjuk ,jól összekeverjük. Merőkanálnyi adagokat teszünk a forró palacsinta sütőbe, mikor már látjuk, hogy kezd lyukacsosodni a teteje , megfordítjuk, pár percig sütjük ezt a felét is. 
 
                      Házi sárgabaracklekvárral ettük, hát mennyei finomság volt.

1 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Finomságos! :-)