A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. február 6., szerda

Velencei fánk

 Csokoládés- mazsolás, velencei fánk. Itt a farsang  és a karnevál ideje,amihez hozzá tartózik egy finom kis fánk evészet is! Ami akár lehet szalagos, vagy  egy  PIKK-PAKK FÁNK  . . Amerikai fánk. (Donut)
nálunk amúgy ez az egyik  nagy kedvenc:)) Vagy ez a velencei fánk, ha már nem tudunk  személyesen részt venni a karneváli felvonuláson,(pedig egyszer nagyon szeretnék:) és közben ezeket a kis fánk golyókat majszolgatni.

Hozzávalók: 5 dkg puha mazsola, 1/2 dl rum, vagy narancs likőr,  5 dkg étcsokoládé, 2,5 dl víz, 8 dkg vaj, 1 csipet só, 15 dkg finom liszt, 3 tojás, olaj a sütéshez, vaníliás porcukor.

 1) Mazsolát forró vízzel leöblítjük, beáztatjuk,rumba vagy narancs likőrbe.A csokoládét apróra darabogra   vágjuk.

2) A vizet felforraljuk a vajjal és a sóval,egyszerre beleszórjuk a lisztet,és élénk tűzőn addig keverjük főzzük, amíg a massza elválik az edény falától, az alján pedig fehér hártya képződik, és sercegő hangot hallat.( azaz égetett tésztát készítünk)

3) Levesszük a tűzről , gyors mozdulatokkal 1 tojást beledolgozunk, majd egy tányérra simítva hagyjuk kihűlni. Ez után keverőtálba tesszük a masszát és a robotgép segítségével egyenként bele dolgozzuk a két tojást. Rummal együtt lazán belekeverjük a mazsolát és csokoládét.

4) Két kiskanállal diónyi adagokat szaggatunk ki a tésztából ,és  két-három ujjnyi forró , de nem túlhevített olajban mérsékelt tűzőn kisütjük.Papir kendőre szedve , felitatjuk róla a felesleges olajat, és még melegen megszórjuk a vaníliás porcukorral.
Mint az olajban sült tészták , fánkok, igazán csak frissen az igazi!

7 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Jól hangzik ez a mazsolás, csokis fánkrecept! Kipróbálós:-)

krinsz írta...

Csinik a fánkok:)

martinelli írta...

Nagyon szépek lettek, kérnék belőle :)

teller-cake írta...

Tényleg igazi hangulatcsináló fánk, majszolás közben a karnevál közepébe képzelném magam...:)

Juditka írta...

Az égetett tésztájú fánkok nagyon finomak ám!!!

Éva írta...

Nagyon finom lehet ! Jól néz ki guszta!

Böbe írta...

Köszönöm szépen lányok.

Martinelli már ment is fénypostával egy kis kóstoló:))