Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom,( egész, vagy kockára vágott, dobozos is jó, ha nincsen friss,) 3 gerezd fokhagyma, 12 levél bazsalikom, 1/2 l házi paradicsomléPOMODORE (paradicsom szósz.) ,(vagy jó minőségű bolti) só, bors, olíva olaj.
Elkészítése: Kockára vágott paradicsomot, és a vékonyra szeletelt fokhagymát egy lábasba tesszük,amit a sütőbe is be tehetünk. Rátesszük a bazsalikomot, meglocsoljuk olíva olajjal, és
180 fokon sütjük 20-25 percig,hogy még intenzívebb íze legyen.Ha kész, át öntjük egy lábasba, ráöntjük a paradicsom szószt, 1 dl vizet, sózzuk , borsozzuk, és össze főzzük, kb 15 perc alatt. Pirított toszkán kenyér kockával, és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok,ehhez a csoda finomsághoz! Nálunk meg volt:))
6 megjegyzés:
Én máris sorban állok érte :) Szeretem a paradicsomos ételeket és az olasz konyhát még jobban :)
Che meraviglia! Sei grande Böbe!
Hú, ez az én levesem! Minden ami toszkánai.:-)Köszi
Nekem is jöhetne egy tálkával.
Hű,de szép a szine!:) Jöhet minden ami olasz:)
Tömény paradicsomos, finom lehet!
Köszi szépen lányok! Okvetlen kóstoljátok meg, eszméletlen finom!:))
Megjegyzés küldése