Csokoládés- mazsolás, velencei fánk. Itt a farsang és a karnevál ideje,amihez hozzá tartózik egy finom kis fánk evészet is! Ami akár lehet szalagos, vagy egy PIKK-PAKK FÁNK . . Amerikai fánk. (Donut)
nálunk amúgy ez az egyik nagy kedvenc:)) Vagy ez a velencei fánk, ha már nem tudunk személyesen részt venni a karneváli felvonuláson,(pedig egyszer nagyon szeretnék:) és közben ezeket a kis fánk golyókat majszolgatni.
Hozzávalók: 5 dkg puha mazsola, 1/2 dl rum, vagy narancs likőr, 5 dkg étcsokoládé, 2,5 dl víz, 8 dkg vaj, 1 csipet só, 15 dkg finom liszt, 3 tojás, olaj a sütéshez, vaníliás porcukor.
1) Mazsolát forró vízzel leöblítjük, beáztatjuk,rumba vagy narancs likőrbe.A csokoládét apróra darabogra vágjuk.
2) A vizet felforraljuk a vajjal és a sóval,egyszerre beleszórjuk a lisztet,és élénk tűzőn addig keverjük főzzük, amíg a massza elválik az edény falától, az alján pedig fehér hártya képződik, és sercegő hangot hallat.( azaz égetett tésztát készítünk)
3) Levesszük a tűzről , gyors mozdulatokkal 1 tojást beledolgozunk, majd egy tányérra simítva hagyjuk kihűlni. Ez után keverőtálba tesszük a masszát és a robotgép segítségével egyenként bele dolgozzuk a két tojást. Rummal együtt lazán belekeverjük a mazsolát és csokoládét.
4) Két kiskanállal diónyi adagokat szaggatunk ki a tésztából ,és két-három ujjnyi forró , de nem túlhevített olajban mérsékelt tűzőn kisütjük.Papir kendőre szedve , felitatjuk róla a felesleges olajat, és még melegen megszórjuk a vaníliás porcukorral.
Mint az olajban sült tészták , fánkok, igazán csak frissen az igazi!
7 megjegyzés:
Jól hangzik ez a mazsolás, csokis fánkrecept! Kipróbálós:-)
Csinik a fánkok:)
Nagyon szépek lettek, kérnék belőle :)
Tényleg igazi hangulatcsináló fánk, majszolás közben a karnevál közepébe képzelném magam...:)
Az égetett tésztájú fánkok nagyon finomak ám!!!
Nagyon finom lehet ! Jól néz ki guszta!
Köszönöm szépen lányok.
Martinelli már ment is fénypostával egy kis kóstoló:))
Megjegyzés küldése