A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. szeptember 15., szombat

Zúza pörkölt tarhonyával

Olyan ritkán szoktam készíteni ezt az ételt , pedig nagyon szeretem. De magamért nem igen szoktam nekiállni  a főzésének ,akkor ehetném három,négy napig.Apa még csak meg sem kostólja ,csak tarhonyát kér szafttal:)Fiam imádja,na de ő távol van tőlünk.De örömömre  apósom is nagyon szereti,na akkor szoktam kapva,  kapni az alkalmon mikor vendégségbe jönnek hozzánk mert náluk viszont anyósom nem eszi meg..Ilyenkor kétfélét főzők,hogy mindenkinek kedvezzek.:) Lényeg,hogy nagyon megosztó ez az étel,két tábora van,köztes nincsen.!
Hozzávalók: 60 dkg csirke zúza, 2 nagy fej hagyma, só, bors, 1 kk vegeta, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 2 kk őrölt fűszer paprika.kevés étolaj kb 1/2 dl.étolaj

Elkészítése: A csirke zúzát alaposan kiáztatjuk, megtisztogatjuk. Közben a kockára vágott hagymát,üvegesre pároljuk az étolajon. A paradicsomot a héjától megszabadítjuk,és a megmosott paprikával együtt kockára,vagy karikára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, kb 10 percig dinszteljük..Majd hozzáadjuk a csirke zúzát,és a fűszer paprikát.Annyi vízzel öntjük fel,hogy ellepje, többször kell pótolni az elfőtt lét.Mindig csak annyit szoktam pótolni , ráönteni,ami elfőtt róla.Így egy nagyon jó sűrű szaftot kapok.És vagy 3 óra hosszat főzzük.De ha kuktába teszitek oda ,gyorsabb a folyamat.Nekem nincsen,valami végett óckodok tőle.Reszelt tarhonyával tálalom.Most is össze fut a nyál a számban,ahogy szerkesztem a szöveget,annyira szeretem:)

5 megjegyzés:

Mági írta...

Tudod én nem eszem húst, de attól függetlenül, nagyon gusztusos, én
simán szaft nélkül megkóstolnám a tarhonyát:)
Oly kedves vagy, hogy Mindenkire gondolsz!

gionetta írta...

Hát ez nálunk válogatás nélkül, mindenki kétpofára falja. Főleg, ha pulykából készül. De mi is kétfélét készítünk, gondolva az esetleges más ízlésűekre is. :-))

Böbe írta...

Mági,köszi szépen:


Gionetta, szerencsés vagy:)

Hobbychef írta...

Én is szeretem a zúzát, de teljesen elfeledkeztem róla, nem is tudom mikor ettem utóljára. Most, hogy olvastam a bejegyzésed, s hogy ilyen gusztán tálaltad, azt hiszem, hamarosan sort keritek rá.

HajniZoli írta...

Nálunk is megoszlik ki szereti, ki nem, ezért ritkán készítek, de most eszembe juttattad. A kukta nagyon jó, szinte mindent abba főzök.