A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. szeptember 9., vasárnap

Sült pisztráng

Nagyon laza,könnyű kis ebédünk volt, ezek a csodás kis pisztrángok. Megörültem nagyon mikor megláttam az egyik hiper márket halas standján .Nem is volt kérdés,hogy velünk jönnek  haza:) Ha Szilvás váradon járunk mindig elkirándulunk a Szalajka-völgybe ,pisztrángos tóhoz,ott isteni füstölt pisztrángot lehet kapni ,apa nagyon szereti. De az idén sajnos ez idáig elmaradt.Sebaj talán majd jövőre!:)Na de jöjjön a recept ami nagyon egyszerű,és pont attól lett nagyszerű.


 Hozzávalók: fejenként 1 db pisztráng, 25-30dkg), 1 db citrom,kis csokor kakukkfű,3 dkg vaj, kevés olíva olaj, só.
Elkészítése: A halat alaposan kívül belül lemossuk,ha van még rajta pikkely lekaparjuk. Kívülről olíva olajjal megkenjük a bőrét.Besózzuk, borsozzuk,hasüregébe teszünk két fél citrom karikát,pár szál kakukk füvet,2-3 mk vajat, 1 gerezd fokhagymát amit késsel a tenyerünk segítségével szétlapítunk.Majd egy jénai tál aljára karikázzuk a maradék citromot,a maradék kakukk füvet,és a maradék vaj darabkákat.Erre fektetjük a halacskákat,amit fóliával letakarunk,és előmelegített sütőben 240 fokon sütünk  kb 30percig.A fóliát 10 perc sütés után levesszük róla. Vajas snidlinges tört krumplival tálaltam.Hát mit mondjak,mennyei volt:)

5 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Nem vagyok nagy halas, de guszta lett nagyon!

Böbe írta...

Lilla köszi szépen! És irtó finom is lett igazán:)

gionetta írta...

No, ez az a hal, ami mikor jöhet! :-))

Juditka írta...

Nagyon guszta!Mi is egy évben legalább egyszer ellátogatunk Szilvásváradra és nem hagyhatjuk ki a pisztráng evést.

Erdokóstoló írta...

Ezt most elcsemegézném!