A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. szeptember 14., péntek

Kijevi Jércemell

 Ez a finomság még a születésnapi  menüm,egyik  fogása volt .Csak nálam most  csirke mellből készült,jérce híján:) De így is nagyon - nagyon finomra sikeredett:)

 Hozzávalók:  1/ kg csirke mell filézve, só, kevés liszt, prézli,  2 db tojás.és a fűszervaj amivel  megtöltjük a husikat.

Fűszervaj:10 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk mustár. 1 tk tárkony, 3 tk petrezselyem aprítva, csipet szerecsen dió, 1 mk citromlé. A vajat a fűszerekkel kikeverjük,majd fóliára tesszük és henger alakúra formázzuk .És mehet a fagyasztóba.Célszerű ha előző nap már elkészítjük a fűszervajat,hogy legyen ideje átfagyni.


Elkészítése. A filéket alaposan megmossuk,majd papír törlővel leitatjuk a vizet róla.Felszeleteljük a melleket,én nyitott szeleteléssel szoktam csinálni,így  nagyobb szeleteket kapok.Majd besózzuk. És a fűszervajból vágott karikákkal megtöltjük,és a szokásos módon bepanírozzuk a husikát.Volt amelyiket hús tűvel összetűztem,volt amelyiket nem.Nincsen különbség, a nélkül is egyben maradt sütés után. Végül forró olajban kisütjük őket. Vajas, snidlinges, tört krumplival tálaltam.

7 megjegyzés:

martinelli írta...

De finom falatok!

Böbe írta...

Martinelli,valóban nagyon-nagyon finom volt:) Húúú most is de megenném!

Juditka írta...

Nagyon guszta:)Már én is készítettem régebben,itt az ideje megint!

trollanyu írta...

Hát nálunk sem volt már elég régen, pedig nagyon finom:) Egyik vasárnap elkészítem:)

Böbe írta...

:))

HajniZoli írta...

Megvan a vasárnapi ebéd!:) Köszönjük

Böbe írta...

Örülök neki,hogy megnyerte tetszésedet,remek fogás lesz .Jó étvágyat kivánok hozzá:)