A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. szeptember 25., kedd

Füszervajas sült tarja szeletek

 Egy nagyon gyorsan elkészíthető ,nem túl időigényes fogás készült  tegnap nálunk ebédre. Akár ebédre,vagy vacsorára is szuper.Feltéve ha van előre elkészitett fűszervajunk lefagyasztva.(Érdemes tartani belőle)  itt találjátok Kijevi Jércemell

Hozzávalók és elkészítése: Személyenként 1 nagy szelet tarja,amit alaposan megmosunk,ha kell egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk,kevés mustárral megkenjük mind a két oldalát a húsnak.Majd egy serpenyőben , kevés olajon lepirítjuk mind a két oldalát,  kevés vizet aláöntve,  puhára pároljuk.Ha szükséges mindig pótoljuk az elpárolgott vizet,mind addig még teljesen puha nem lesz .Legvégén egy,két karikát levágunk a fűszervajból és hús szeletre dobjuk,pár perc elteltével már szedhetjük is  tányérra az illatozó,ízletes sült szeletet. Krumplipürével,és hús mellett párolódott sárgarépa csíkokkal tálaltam.
                                             Jó étvágyat kivánok hozzá.

5 megjegyzés:

Vikvi írta...

Nagyon finom lehet. Milyen ötletes a díszítésed :)

Juditka írta...

Nagyon jól néz ki:)

Böbe írta...

Köszi szépen lányok:))

hankka írta...

Ó, nálatok is tarja készült! :) Nagyon finom ez a fűszervajas verzió is, legközelebb ki is próbálom! :) És nagyon szépen tálaltad! :)

Böbe írta...

hannka,nálunk is az készült,apa nálunk egy vércse.:))