A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. június 5., szerda

Eperhabos fehér piskota- torta. Házassági évfordulónkra.


Megint egy epres sütemény készült nálam, de most egy jeles alkalomra szántam! A házassági -évfordulónk megünneplésére,  oldalbordával  édes kettecskén:)) No és egy finom, pohár pezsgő (eperrel), társaságában! Hát mit ne mondjak, mind kettőt nagyon szeretem! Na jó, mind  a hármat, oldalbordát is belevéve:)) Az utóbbit  nagyon, az előzőt mértékkel, az elsőt pedig mértéktelenül !:))





És Te  kedves olvasó ,  aki ide benéztél hozzám,  és olvasód soraimat ,osztozz örömünkben,  ünnepelj velünk ! Légy a  vendégünk  virtuálisan, egy pohár pezsgőre , és egy szelet habos süteményre! Egészségetekre!:))


Fehér piskótához: 6 db tojásfehérje, 10 dkg liszt, 8 dkg porcukor, csipet só, 1 tk sütőpor.

Krémhez: 2 dl görög joghurt, 2,5 dl tejszín,  10 dkg porcukor, 25 dkg eper, 1 tasak Dr.Otker, Expressz Zselatin fix.

Tetejére: 3 dl tejszín, 10 db eper.
Tojásfehérjét felverjük  kemény habbá, az átszitált  sütőporos lisztet + cukrot, hozzá adjuk, fokozatosan, és óvatosan össze forgatjuk. Kapcsos tortaformába tesszük amit sütőpapírral kibélelünk. Előmelegített sütőben, 180 fokon tű próbáig sütünk, ha idő előtt pirulni kezdene a teteje, sütőpapírral letakarjuk. Rácsra kiszedve hagyjuk teljesen kihűlni, majd félbe vágjuk. Az epret botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot + a zselatin fixet, jól  kikeverjük, + a joghurtot amivel szintén alaposan össze keverjük. Végül a keményre felvert tejszínhabbal is össze keverjük. A kihűlt és félbe vágott egyik tortalapot vissza tesszük a kapcsos torta formába, rá tesszük a krémet, majd beborítjuk a másik torta lappal, óvatosan kicsit lenyomkodjuk a tenyerünkkel. Hűtőbe tesszük, kb 1 óra hosszára, majd ügyesen kiengedjük a torta forma kapcsot, és a szintén tetejére szánt, felvert tejszínhabbal, amibe a villával összetört eper szemeket belekevertük, kívülről a tortánkat  bevonjuk vele. Tálalásnál eper szemekkel díszítjük.
És a leg- kedvesebb idézetem, amit oldalbordától kaptam anno , mikor az esküvőnkre készülődtünk !
                                   Hiszem, és én is így gondolom életem !:))        

12 megjegyzés:

Éva írta...

Gratulálok és nagyon sok boldog együtt eltöltött éveket kívánok nektek sok szeretettel!Köszönöm a meghívást pezsgőt nem kérek csak az epret ettem ki belőle és a tortád nagyon finom volt! További szép estét jó ünneplést!

Gabriella konyhája írta...

Mindenek előtt boldog házassági évfordulót! :)
Az idézet nagyon szép, és a torta is... :)

Marka írta...

Még sok szép évfordulót kívánok Nektek! Igazán méltó finomságot készítettél, nagyon gusztusos!

mellissina2 írta...

Hosszú Boldogságot! A torta fincsi volt!

Zsimama írta...

Gratulálok,és még sok boldog, együtt eltöltött évet kívánok Nektek!
A torta és a pezsgő finom volt.))

trollanyu írta...

Gratulálok az évfordulótokhoz, még sok boldog együtt töltött évet kívánok Nektek:)Gyönyörű a torta, virtuálisan koccintok veletek én is:)

Kati írta...

Gratula, még sok - sok szép évet, évfordulót együtt szeretetben:)
Isteni finom lehetett a torta:)

Csilla Andi írta...

Gratulálok, jó kis süti! A pezsgő is jöhet!

Hankka írta...

Köszönjük a virtuális vendéglátást, nagyon finom volt minden! :) Kívánom, hogy még sok-sok boldog évet töltsetek együtt egészségben, szeretetben! :)

Böbe írta...

Köszönöm szépen lányok, a sok jó kívánságot!:)))

tücsi írta...

Kicsit megkésve, de nagyon sok és hosszú életű boldogságot kívánok! Ha késve is de még egy szeletet elcsiptem, nagyon finom volt!:))

Susanne írta...

Nagyon megkésve, de sok boldogságot kivánok. Az idézet olyan szép, egy életre való.
Körülnéztem a blogodon, további sok jó recept irást kivánok.