A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. szeptember 26., szerda

Légfrissitő házilag

Gondolom mindenki számára ismerős a boltokban kapható zselés állagú illatosítók. Nem kevés összegért kínálják,tartósságáról nem is beszélek.Nagyon megörültem mikor olvastam a házi készítéséről  kifli és levendulánál,az eredeti verziót pedig itt találni delightful country cookin': homemade air freshener.
Amire szükség lesz az illatósitok elkészítéséhez

1 l víz, 2 ek só, 4 zacskó (4 x 10 g) zselatin, ételfesték, ( poharanként pár csepp) illóolaj ( poharanként 20-30 csepp) természetesen ha nagyobb a pohár több is mehet bele.

Készítsük ki a hőálló  üvegpoharakat,vagy tetszés szerinti üveg tálakat.
1/2 l vizet tegyük fel forrni a sóval együtt. Mikor a víz már forrásban van, tegyük bele a zselatint, és a másik fél liter vizet is öntsük hozzá. Egy habverővel keverjük el,és 1-2 percig melegítsük a keveréket (de ne forraljuk) majd vegyük le a tűzről.Öntsük a kikészített üvegpoharakba a zselatinos lét, majd minden pohárba csepegtessünk pár csepp ételszinezőt és 20-30 csepp illóolajat.Műanyag kanállal keverjük át óvatosan,hogy az olaj, és a festék jól keveredjenek össze. Majd tegyük hüvős helyre hűlni őket! Diszithetjük ,levendulával, mint ahogy most nálam is készült ,nagy kedvencem tisztaságot,és nyugalmat áraszt számomra,ez az illat és a látvány.
Remélem kedvet kaptok ti is,  az elkészítéséhez . Jönnek az ünnepek akár ajándéknak is szuper lehet.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Ügyes vagy hogy már meg is csináltad! Nekem is tervbe van véve mert nagyon tetszik!

Anikó írta...

Ezt én is megcsináltam, csak nem tettem bele ételfestéket.:-) Nagyon jó, karácsonyra már vannak ötleteim.:-)