A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. július 31., kedd

Cukkinis tócsni,lapcsánka,kinek hogy.

Különböző rendezvényeken, látvány konyhán készitik az  igen népszerű  tócsnit ,horribilis összegért kínálják  .800 ft / tejföllel sajttal megrakva.Ennyit ugyan ki nem adok érte,ha bele halok se, pedig nagyon szeretem,szeretjük:))  És mondanom sem kell ,hogy ha nem is éhes az ember,de ilyen helyen akkor is enni kell,mert nagyon beindulnak az ízlelő bimbók:))Na de majd én gyártok otthon eleget,és valóban nagyon sokszor készítem és csak forintálisan számoljuk apával,hu már négyet,ötöt,hatot, megettünk.,ennyi és ennyibe került volna. Ilyenkor büszke vagyok magamra nagyon:)) És ráadásként   kapóra jött Naspolyakonyha: CUKKINIJÁTÉK - ,amire ezzel a receptemmel pályázok! Remélem sikere lesz!




Hozzávalók: 1 kg krumpli, 3 db cukkini, 2 tojás sárgája, 3 gerezd fokhagyma,3-4 ek liszt, (dundik legyenek) só,bors, vegeta,ízlés szerint. olaj a sütéshez.
 




Elkészítése: Burgonyát meghámozzuk,a cukkinink ha gyenge akkor nem muszáj,ha nem akkor őt is. Nagy lyukú reszelőn, egy tálba lereszeljük,ha levet enged lecsorgatjuk róla. Fűszerezzük,és a többi hozzávalóval együtt jól összekeverjük.Ha úgy látjátok még lehet egy kis lisztet hozzáadni,de ne legyen túl sűrű a masszánk.Kevés olajon egy közepes merőkanálnyi adagot teszek a serpenyőbe , ellapitgatom (ügyeljünk ,hogy serpenyőnk legyen jól átforrósodva.És szép pirosra sütjük mindkét oldalát.Papir szalvétára szedjük ki,én egy kicsit rá is nyomok a szalvétával a tócsnira,hogy a felesleges zsiradékot feligya.De alapból nem tocsog a zsirtól.

 Tálalásnál ,fokhagymás tejföllel szoktuk lekenni, vagy simán csak tökmagolajat öntök mellé és abba mártogatjuk,tunkolgatjuk:))
 

5 megjegyzés:

Petra írta...

Tetszik! Cukkinivel még nem próbáltam, de nagyon jól hangzik. :)

Erdokóstoló írta...

Finom lehet, nagyon jól néz ki!

krinsz írta...

Hasonlón gonmdolkodtam, de végül csak sütöttem cukkinit:) Jól néz ki.

Seffer Lilla írta...

Imádom, gyakran vacsira ezt eszem. Nagyon guszta!

Böbe írta...

Köszi szépen csajok!:))