A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. augusztus 4., szombat

Penne all arrabbiata

 Blogkóstoló 4-re Az én édes konyhám -ból kellet   mazsoláznom.Könnyű dolgom volt,hiszen mindketten rajongunk az Olasz ételekért ,és az országért:)) Igy most erre a tészta ételre esett a választásom,aki még nem evett ilyet,ne hagyja ki mert nagyon  megbánja:))



Hozzávalók: 500 g penne tészta, 500 g hámozott ,kockára vágott paradicsom,(lehet konzerv is ,de a jobbikból), 3 gerezd fokhagyma, 2 friss csili paprika, (20dkg gomba,ez elhagyható,de én raktam bele)só, olíva olaj, petrezselyem,( én bazsalikomot használtam) tálalásnál szárított paradicsommal szórtam meg a tetejét.

Az eredeti ősi recept ,mindössze ennyi hozzávalót tartalmaz.!


Elkészítése: A tésztát megfőzzük, al dentére,(fog kemény-re), Olíva olajat felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott csilit,fokhagymát.Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot,sózzuk,és 20 percig főzzük.Végül a kifőtt tésztát forgassuk bele a csilis mártásba.Reszelt sajttal,petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét tálalásnál.

4 megjegyzés:

krinsz írta...

Szeretem az olasz ételeket. A chili-bazsalikom párost még nem próbáltam. Guszta:)

Lilla írta...

Hmmmm ez nekem is igazán tetszik!

Édeskonyha írta...

Nagyon klassz lett! :)

Böbe írta...

Köszi szépen:)