A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2018. november 5., hétfő

Stifadó



Görög marharagú.


Hozzávalók:

1 kg marhalászár, 30 dkg  salotte vagy gyöngyhagyma, ( diónyi méretűek) 1 doboz aprított paradicsomkonzerv = 40 dkg, 2 evőkanál paradicsompüré, 2dl paradicsomlé,  4 evőkanál olívaolaj,2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma,  2 db babérlevél, 3 db szegfűszeg, 1 db fahéjrúd, 2 szál rozmaring, 1 dl száraz vörösbor, 1 ek vörösborecet,  1 tk nádcukor,só, bors ízlés szerint, 1 dl narancslé, 10 dkg görög mazsola,


Elkészítése:

Marhahúst megtisztítjuk, kb 5 cm -es kockákra vágjuk, enyhén besózzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, marhahúskockákat minden oldalukon egyenletesen megpirítjuk benne, mikor már barna kiszedjük egy tálra. Majd az olajba beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, megdinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, pár percig sütjük, és kavargatjuk közben.
Hozzáadjuk a paradicsomlevet, paradicsom konzervet, narancslevet, vörösbort, vörösbor ecetet, valamint a fűszereket. Pár percig nagy lángon főzzük, majd takarékra vesszük, hozzáadjuk a húst, kevés vizet aláöntünk és  készre főzzük. Ha kell , időként hozzáadunk egy kis vizet, hogy ne kapjon le. Mikor a megfőtt a hús, egy serpenyőben forró olívaolajon megpirítjuk a gyöngyhagymákat, és hozzáadjuk a mazsolával együtt a húshoz. kb negyed órát tovább  főzzük .

Főtt rizzsel, sült krumplival, vagy tetszés szerinti körettel tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések: