A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. szeptember 4., csütörtök

Gesztenyés torta, rumos- kókuszus csokigolyókkal. Szülinapomra:))


Mert basszus megint egy évvel öregebb lettem !! És a szülinapi tortámat újfent,  én magam készítettem :-)) Csak mert én így szeretem.! Szeletes képet sajnos nem tudok most prezentálni, arra már  nem igen volt időm..de lesz újrázás ebből a tortácskából, és akkor pótolni fogom.


Hozzávalók: 5 tojásból készült kerek piskóta./  a tojások  sárgáját 20 dkg cukorral 2 ek hideg vízzel habosra kikeverjük. Hozzákeverjük  15 dkg lisztben elvegyített 1 csomag sütőport, 3 ek holland kakaóport,  a fehérjét külön  kemény habbá verjük  2 ek cukorral, végül ezt is a óvatosan a masszába forgatjuk. Kivajazott lisztezett 20cm kerek sütőformába töltjük a masszát, előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 perc alatt készre sütjük. / közben tűpróbát végezzünk / rácsra tesszük, még ki nem hűl. Addig a krémet elkészítjük.


Krém: 1 tasak Aranka / főzés nélküli / vaníliás pudingpor, 3 dl tej, kevés rum, vagy aroma,géppel  2 perc alatt kikeverjük, 25 dkg gesztenyemasszát rummal meglocsolunk, összetörjük, és hozzákeverjük a pudinghoz. végül 2 dl tejszínt szintén kemény habbá verünk, és ezt is óvatosan a masszához forgatjuk. A vaníliás puding helyett használhatunk mascarpone krémet is. Piskótánkat  három lapra vágjuk, minden sort megtöltünk a gesztenyés masszával, a maradékkal pedig kívülről bevonjuk a tortát. Tetejét  rumos csokigolyókkal megrakjuk.


És  a hiányzó  tortaszelet helyett, had álljon itt, az én drága kisfiamtól kapott szülinapi virágcsokrom. /ami egyenesen Hollandiából érkezett. /   itt is, köszönöm szépen Fiam :-))


5 megjegyzés:

Éva írta...

Isten éltessen nagyon sokáig! Már csak így van ez jönnek ezek a szülinapok sorba , de így van jól! A tortád nagyon finom lehetett, guszta! Már én is agyalok hogy novemberben van nekem a szülinapom és milyen tortával kéne magamat meglepni:-)) Csodás a virágod!

Nea írta...

Boldog születésnapot kívánok! Nagyon mutatós és finomságos tortával lepted meg magadat, el is mentem a receptjét, mert biztosan szükségem lesz rá, én is imádom a gesztenyés édességeket.

Elisabeth írta...

Kedves Böbe, kivánok Boldog Születésnapot, sok szeretettel! Nálunk is jöttek a syülinapok sorjában Agusztus végén, a családban, 7-én a lányomnak lesz a szülinapja.

A tortád gyünyörüséges, és a piskóta alaplap az nagyon praktikus. Nálunk is avval kezdjük a tortákat, és a diszitéseket. Imádom a gesztenye krémmel, nálunk még nem kapható és borzasztó drága!

Csodás virág csokrot kaptál a kedves fiadtol...gratulálok, és puszillak!

Böbe írta...

Köszönöm szépen lányok !:))

Éva, ha szeretitek a gesztenyét próbáld ki ezt..a családnak is ízleni fog.:))

Nea, örülök :))


Elisabeth, köszönöm. puszillak:))

Csigabige írta...

Nagyon boldog születésnapot kívánok! Csodaszép tortát készítettél magadnak erre az alkalomra! :)