A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. augusztus 23., péntek

Augusztus 20. És az esti Ákos koncert.


Nyakunkba vettük a várost, az időjárással nem törődve amivel riogattak, hogy milyen vihar közeledik Budapest felé. Szerintem már túl nagy  felhajtást , vaklármát csinálnak a hét évvel ezelőtti augusztus 20-án történt katasztrófa végett.( Ami borzasztó volt) De azért az ördög nem alszik gondoltam, volt egy kis félsz is bennünk.
  
Hát persze, hogy első utunk a gasztronómiához vezetett-:)) Sparhelten sütött,( kelt hájas tésztából ) lepényt kóstoltunk, sajttal-sonkával töltve.


 Hmmm fantasztikus finom volt:)))  Egy jéghideg gyömbérsörrel öblítettük le. Oldalborda  árgus szemekkel nézi- várja, mikor is készül már el, hát olyan régen evett már ,( kb 2 órája)


 Aztán irány a Halászbástyához felvezető lépcső megmászása, hát  persze, hogy magassarkú cipőben. De életem párja  előrelátó volt,( ismer:) becsempészte a lapos papucsomat a tarisznyánkba, jól fog jönni ez még (gondolta)  este felé!

  
Mint aki a  Kínai nagy-falat mászta volna meg, úgy ki voltam. Mátyás-templom oldalánál a parkban egy kis délutáni sziesztát ejtettünk meg , a fűben végig heverésztünk.( mintha a Hyde parkban lettünk volna-:)) Majd irány vissza felé, barátosnémmel  ( Terka anyóval ) a Lánchíd lábánál volt a találkozónk megbeszélve.Ahonnan utunk a Tabánhoz vezetett, az esti Ákos koncert helyszínére, egy kis terepszemlét tartani. Ekkor 18- óra volt még csak, a koncert pedig 21 óra 45-kor kezdődik. De a kemény-mag  már ott volt,hogy méltó helyüket az első sorban foglalni tudják. Így mi is úgy döntöttünk, hogy egy tapodtat  sem mozdulunk  már sehová, pulcsik a fűre, és megint piknik.


Ákos az esti koncert előtt próbát tartott,( bemelegített) precizitását dicséri ügyel a részletekre! És egy úttal az időjárásra is  utalt, ha bejön amivel az idő jósok riogatnak, az esti vihar akkor a koncert elmarad. De a bemelegítés felért egy kisebb koncerttel, így akkor is jól jártunk mi a korán érkezők:))


De hála az égnek, az időjárás kegyes volt, így a programok sorra meglettek tartva. Koncert  óramű pontossággal a ki irt időben elkezdődött. És egy fergeteges jó bulit varázsolt  a közel 30 ezres tömegnek ,ami a koncert kezdetére összegyűlt.
 
                           
           Fiuk Szuper volt !!!5 megjegyzés:

Mammka írta...

A rádióban hallottam,hogy ingyenes Ákos koncert lesz, vágytam volna elmenni.
Milyen drága a férjed,micsoda előrelátás!!!!!

Kati írta...

De jó kis programotok volt:) Szép s fájó emlékeket idéztek fel bennem ezek a helyek.

kovtama írta...

Minden Ákos koncerten ott vagyunk, ez sajnos idén elmaradt, férjem éppen nincs az országban :( Pedig az ilyen szabadtériek a legjobbak.

trollanyu írta...

Szép napotok volt és a te párod milyen figyelmes, biztos jól ismer már:) Szép hétvégét kívánok:)

Böbe írta...

Köszi lányok!

Mammka, igen, ez most ingyenes koncert volt,amúgy horror ára van a jegynek. Kár, hogy nem tudtatok jönni rá:))


Kati, sajnálom, első szerelem? vagy??

Kovtama,ne szomorkodj, majd bepótoljátok((:

Trollanyu,igen valóban már ismeri a makacsságomat:))aztán a nyafogásomat:))) Nektek is szép hétvégét kivánok.