A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. február 7., péntek

Lokma (Szirupos Török fánk)

  
Itt a farsang áll a bál !  És mi kell még hozzá ? Hát ez az isteni szirupos Török fánk :))

Hozzávalók: 2 bögre liszt / 1 bögre 2,5 dl/ 2,5 dkg élesztő, 1 bögre langyos víz, 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojás, 1 kanál cukor, csipet só.

Sziruphoz: 2 bögre cukor, 1,5 pohár víz, fél citromnak a leve.




Elkészítése: Cukros langyos vízben kikevert élesztőt megfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk a felfutott élesztőt + vajat + tojást és a vizet, jól összegyúrjuk és egy óra hosszat pihentetjük a tésztát. Közben elkészítjük a szirupot cukor + a víz felforraljuk majd belefacsarjuk a citromnak a levét, félre tesszük hűlni Egy edényben olajat felforrósítunk és a megkelt tésztából egy kanál segítségével /amit egy kicsit beolajozunk/ darabot szakítunk a tésztából. Két tenyerünk között kicsit gömbölyítünk rajta  és a forró olajban kisütjük őket. Végül a citromos szirupba beletesszük, és ízlés szerint benne hagyjuk egy két percig, vagy akár hosszabb ideig is. Én az első verziót alkalmaztam, csak a külső részét itattam át a citromos sziruppal. Tálra szedjük és durvára tört pisztáciával , mandulával megszórjuk a tetejét.





Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

3 megjegyzés:

Csigabige írta...

Nagyon guszta kis fánkocskák lettek! :)

Kati írta...

Finom lehet:)

Elisabeth Pregadio írta...

Böbe, micsod finomságok ezek a kis aranyos fánkok! Puszi