A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. október 15., kedd

Sült pisztráng, sok zöldfüszerrel.

 Növeljük a halfogyasztási statisztikánkat , ne csak egy évben egyszer fogyasszunk halat, mint a nagy átlag karácsony tájékán. Erre most egy nagyszerű lehetőséget kínál a  Lidl , minden pénteken féláron juthatunk halféleséghez, többek között pisztránghoz is. No én is éltem a lehetőséggel. Ez sült ki belőle-:))


A halat alaposan megmossuk, és lepikkelyezzük, ha találunk rajta. Parajdi sóval , citromos kakukkfűvel, citromborssal, bedörzsöljük kívül- belül, pár órát hagyjuk érlelődni. Sütés előtt  a hasüregébe citromkarikát, szálas kakukkfüvet, 2  kk vajat , 2  gerezd összelapított fokhagymát teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, olívaolajjal enyhén meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 200 fokon  megsütjük, kb 20 perc alatt.

Oioli mártással és friss kenyérrel tálaltam. Hmm brutál finom volt.



       Jó étvágyat kívánok hozzá.

6 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Olyan guszta, hogy még én is megenném, pedig nem rajongok a halakért :)

Kati írta...

Jajj, ne kínozz:) Imádom a halat, s olyan ritkán jutok hozzá.

HajniZoli írta...

Jól néz ki! A Lidl-ben szoktam kifogni én is a halat:-) most épp kacsát kaptam, de következőben így fűszerezve is kipróbálom.

Elisabeth írta...

Böbe, azt jól mondtad...Brutál Finom! Háta az, tényleg, nagyszerüen sütötted, preciz sütő idő, és pontos fokon. Imádom az agli-olio szósszal.

Amint tudod, mi it dél Floridában rengeteg friss halra juthatunk, naponta, és nálunk az egész család nagyon szeret mindenfélét, még az a jó, mert egészéseg is, ráadásul! Puszillak

Böbe írta...

Köszi lányok!

Lilla ez szerintem neked is ízlene, hát még füstölt változatban:))

Elisabeth, irigyellek a rengeteg friss halért:))) Az olio szósz pedig maga a tökély.Majonéz helyett csak ezt eszünk, saját házi készítéssel:))

Márti írta...

A céklasaláta és a sütőtök csatni után ezt is megkóstoltuk, szenteste. Azóta a maradékot fokhagymás pirítóson esszük.
Köszönöm a receptjeidet! :)