Mert légiesen habkönnyű, nem száraz, nem nyögvenyelős, pont annyira selymesen krémes, hogy jól csusszanjon le az ember torkán, egymás után még tart a tepsiben belőle.:)) Jó pár évvel ezelőtt, volt szomszédasszonyom,( Zsuzsika) lepet meg minket , egy-egy kockával belőle. Azóta mikor a sárgabarack megjelenik, ez készül nálunk elsőnek belőle.Persze bármilyen más gyümölccsel is készíthető, kinek éppen mi jön be.
Hozzávalók: 4 tojás sárgája, fehérje külön habnak felverve, 2 dl olíva olaj, 4 ek tej, 3 ek tejszín, 1 ek házi vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 1/2 cs sütőpor. 8 db sárgabarack. 20 dkg liszt.
A tojássárgákat habosra keverjük a kétféle cukorral, folytonos keverés közben, kanalanként hozzá adjuk az olíva olajat, + tejet + tejszínt. Az átszitált lisztben elkeverjük a sütőport, amit szintén apránként adagolva hozzákeverünk a kikevert tojássárgákhoz, de ezt már egy fakanállal végezzük. Végül a külön felvert tojásfehérjénk habját is bele forgatjuk, óvatosan, hogy ne törjön szét.
Egy 20 x 30 tepsibe öntjük a masszát, tetejére pedig az alaposan megmosott, kimagozott, felezett sárgabarackot teszünk. Szeletelt mandulapehellyel megszórjuk, és előmelegített sütőben, 170 fokon kb 25 percig sütjük, tűpróbát végezzünk.
12 megjegyzés:
Nagyon szívesen kóstolnék én is belőle! Imádom a sárgabarackot, most a szezon elején kilószámra tudom falni:)
Elhiszem, hogy csak úgy csúszik...:) Remélem az idén is kapunk dögivel barackot, és akkor a sok-sok finomság mellett ez a gyönyörűség is el fog készülni...:)
Manna, ez tényleg az:) Csodaszép:) Mi is barackozunk:) Dzsemet főztünk ma:)
Köszönöm szépen lányok!:))
Kati, a hétvégi projekt nálunk az is az lesz!
Tele a kert sárgabarackkal, köszönöm a receptet biztosan kipróbálom.
Nagyon szívesen, örülök , hogy elnyerte tetszésedet ! Kíváncsian várom, hogy ízlett.:))
Szuperek a receptek, hozzád kerültem a 10. blogkóstolón! :) Szerencsémre! :))
Ildikó köszönöm szépen! Remélem, több kedvedre való receptet is találsz nálam.:))
Már sül a sütőben,és olyan illat van a konyhában.....Köszi a receptet!
Ugye tegnap sütöttem egyet, most ismét sül. Holnap pedig a szüleimnek sütök, a 82 éves apukám biztosan díjazni fogja, hogy annyira puha ez a süti. Nagyon finom és az illatával nem lehet eltelni sütés közben!!
Piroska, köszönöm szépen , örülők , hogy ízlik a családnak! Nálunk is sikere van neki nagyon:)) Apukádnak jó étvágyat kívánok hozzá, remélem ízleni fog Neki! 58
Ezt a sütit választottam a 11. Blogkóstolóra :) Sárgabarack híján nektarinnal készült, de isteni finom lett így is, biztosan fogok még ilyet készíteni! :)
Köszönet a receptért! :)
Megjegyzés küldése