A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. július 11., csütörtök

Csülökpörkölt

Vagy paprikás krumpli csülökkel . Egy a lényeg, hogy nagyon finom, és most így kívántuk:)) Eredetileg a terv az volt, hogy bent a nagyját felfőzöm,  kint bográcsba meg össze! Na de ember tervez, Isten végez, a benti hőségtől is szakadt rólam a víz, így semmi ingerenciám nem volt már  kint  tűzet gyújtani és  rakni  ((-: Na majd legközelebb!

Hozzávalók: 1 kg csülökhús kockára vágva, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, bors, csilipehely ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma átnyomva, csipet őrölt kömény, őrölt pirospaprika, 1 kg burgonya, 2 ek házi zsír.


Az kockára vágott hagymát a  zsíron elkezdjük dinsztelni, hozzáadjuk a kockára és karikára vágott, paradicsomot, paprikát, ha kell egy pici vizet alá öntve kb 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a megmosott és kockára vágott húst, pár percig kevergetve pároljuk, majd  mehet rá az őrölt pirospaprika és a fűszerek. Annyi vízzel felengedjük, hogy éppen csak, hogy ellepje, időnként mindig hozzá öntünk egy keveset, hogy  ami elpárolgott pótoljuk. Mikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a megpucolt és kockára vágott burgonyát, felöntjük, annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha kell sózzuk még, és ilyenkor még egy kis őrölt köményt szoktam szórni rá. Friss házi kenyérrel , és hideg Sváb uborkával  tálaltam.




                                       Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

Kati írta...

Hát ez biztos nagyon finom, így is:)