Vagy paprikás krumpli csülökkel . Egy a lényeg, hogy nagyon finom, és most így kívántuk:)) Eredetileg a terv az volt, hogy bent a nagyját felfőzöm, kint bográcsba meg össze! Na de ember tervez, Isten végez, a benti hőségtől is szakadt rólam a víz, így semmi ingerenciám nem volt már kint tűzet gyújtani és rakni ((-: Na majd legközelebb!
Hozzávalók: 1 kg csülökhús kockára vágva, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, bors, csilipehely ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma átnyomva, csipet őrölt kömény, őrölt pirospaprika, 1 kg burgonya, 2 ek házi zsír.
Az kockára vágott hagymát a zsíron elkezdjük dinsztelni, hozzáadjuk a kockára és karikára vágott, paradicsomot, paprikát, ha kell egy pici vizet alá öntve kb 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a megmosott és kockára vágott húst, pár percig kevergetve pároljuk, majd mehet rá az őrölt pirospaprika és a fűszerek. Annyi vízzel felengedjük, hogy éppen csak, hogy ellepje, időnként mindig hozzá öntünk egy keveset, hogy ami elpárolgott pótoljuk. Mikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a megpucolt és kockára vágott burgonyát, felöntjük, annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha kell sózzuk még, és ilyenkor még egy kis őrölt köményt szoktam szórni rá. Friss házi kenyérrel , és hideg Sváb uborkával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
1 megjegyzés:
Hát ez biztos nagyon finom, így is:)
Megjegyzés küldése