A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. július 7., vasárnap

Amaréne meggy.

 Egy igazi Olasz , desszert  különlegesség ! Hallani, halottam már róla, de nem ettem még soha. Markánál mikor olvastam róla itt , tudtam, hogy ezt nem fogom kihagyni az idén. Lányok ez valami mennyi csoda, készítsétek el, még ma.! Sütemények tetejére egy pár szemet belőle, vagy az isteni finom, szirupos levével fagylaltunk tetejét meglocsolni vele, egy igazi kuriózum.


Hozzávalók: 1 kg meggy, 1 kg cukor, 1 rúd vanília kikapart belseje ,2 ek mandula aroma.

Meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, egy tálba tesszük, hozzá adjuk a cukrot, a vanília rúd kikapart magját, és szárát is, + a mandula aromát. Időnként keverünk egyet rajta, mikor már annyi levet engedett, hogy bőven ellepi, egy 24 óra, üvegbe tesszük.  Imádom a koktélcseresznyét is, de ennek a finomsága  azon is túl tesz:)))
Jó étvágyat kívánok hozzá.

8 megjegyzés:

Alíz írta...

Ki fogom próbálni. Hasonló módon szoktam készíteni, de nem teszek bele aromákat, csak cukrot. De egy próbát megér. :)

Elisabeth írta...

Ez kimondottan nagyon finom kis desszert csak igy magában. Pontosan nekem is van egy diszes üvegben, Olaszországbol. Még nem is nyitottam ki az üveget!

Piroska írta...

Kedvet kaptam hozzá olyan guszta. Fél kg meggyet mér ki is magoztam és rátettem a cukrot. Megyek és folytatom.... köszi a receptet.

Kati írta...

Jól hangyik nagyon:)

Hankka írta...

Érdekes hozzá a mandula aroma, de nagyon finom lehet! :) Sajnos a meggyben nálunk igen korán lakók költöztek, úgyhogy idén kimaradnak a meggyes finomságok! :)

Marka írta...

De szép lett, örülök, hogy bevált :-)

Monika írta...

Hmmm,de finoman hangzik!!!!!Köszönöm!!!!

Böbe írta...

Köszönöm szépen lányok!

Elisabeth, én sem nyitnám ki, mert olyan szép üvegben van, nagyon vágyom egy olyanra:))

Mammka, nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik.:))