A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. június 24., hétfő

Fahéjas palacsinta örvény

Megint palacsintát sütöttem, a tésztája az általam igen kedvelt,  amerikai palacsintáé (pancake), de ez a fahéjas cukorral való díszítés, és sütés, nagyon megtetszett trollanyunál. Hát egyből ki is kellett próbálnom!:)) Természetesen az első adag, az én  Hannámnak ( aranyomnak) készült névre szólóan, annak ellenére, hogy több száz km választ el tőle, de csak testileg, mert  gondolataimban minden órában velem  ( vagy) -van! Remélem hamarosan újrázhatom, és az én gyönyörűm a valóságban  is  falatozhatja  ezt a finomságot. Mert mint tudjuk kell az emlék, hogy legyen mire emlékezni egyszer.! Hogy milyen is volt mikor mama ezt, és ezt készítette nekem , apróság, (de néha  a kis dolgokban rejlenek a nagy dolgok). Habár telefonban kérdeztem, mama milyen sütit süssön neked majd ? mire a válasz, csokit ! De azt minden mennyiségben kommentált apuka :)) Nem esett messze az alma a  fájától, fiam is oda volt egykor  érte . És mi tagadás, még  én jó magam is.


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dl joghurt, 1 cs sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 ek olaj, 2 tojás, 1-2 ek cukor, pici só, vaj,/ olaj a sütéshez.

Fahéjas keverék: 2 ek olvasztott vaj, 1 tk őrölt fahéj, 6 dkg barna cukor,1 ek liszt. Összekeverni, zacskóba tenni és egy pici lyukat vágni a zacskó sarkán, hogy rátudjuk nyomni a mintát.

A tészta hozzávalóit kikeverjük, és forró palacsinta sütőbe kisütjük,  1 merőkanálnyi adagot teszünk egyszerre, mikor kezd lyukacsos lenni a tésztánk teteje, akkor nyomjuk rá a tetszőleges mintát.
Gyerkőcöknek bulira, névre szólóan, vagy az óvodai jelükkel rányomva szerintem fantasztikus ötlet. Tuti a siker,és a finomságáról még nem is beszélek.
Jó étvágyat, sok sikert kívánok hozzá mindenkinek.

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon ötletes, arról már nem is beszélve hogy szeretem a fahéjat nagyon. A kis unokád nagyon aranyos most fedeztem fel a fotóját. Most hétvégén hiába volt torta itthon azért palacsintát is sütöttem mert nagyon szereti az én unokám is.Hiába mi nagyik kedvezünk bármilyen fáradtak is legyünk!:)

Elisabeth írta...

Nagyon guszta es finom...pontosan ezt lattam a Trollanyu Erzsikenel a mult heten!

Böbe írta...

Köszönöm szépen lányok!:)

Éva, hát a nagyik már csak ilyenek:))

Elisabeth, Erzsikétől van az ötlet, én is ott láttam meg, egyből arra inspirált, hogy aranyomnak készüljön a prototípus.!:)

HajniZoli írta...

Guszták lettek itt is, trollanyunál szemeztem vele én is. Azt hiszem hamarosan megkóstoljuk:-)

trollanyu írta...

Nagyon jók lettek, milyen jó ötlet ráírni a nevet, én is fogok ilyet készíteni a lányomnak:) A fiaim már kinőtték az ilyet:)

Böbe írta...

Köszi lányok!