A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. június 3., hétfő

Cukkinis tortellini, füszeres paradicsom-mártásban.



 Fő az egészség mozgalom staféta botját, martinelli adta át nekem. Lényege, hogy készítsünk , vagy alakítsunk át egy  kedvelt ételünket, egészséges változatban. Egyébként is próbálom a minden napjainkba bevinni a tudatos táplálkozást, mert az ( ételed az életed ) elvét vallom. Ez a ravioli tészta most durum lisztből készült, nagyon örültem mikor megláttam itt egyből tudtam, hogy ezt elfogom készíteni. Kedvenc nálunk amúgy is a durum lisztből készült tésztafélék, ( Barilla) de idáig a boltból vándoroltak hozzánk.  Hát ezután, már ezt is a kis-konyhámban fogom gyártani:)).


Tészta: 40 durum liszt, 2 dl kéz meleg víz, csipet só.  Össze gyúrjuk a tésztát,  fóliába  csomagoljuk, és 1/2 órára betesszük a hűtőbe, pihenni a tésztát.

Töltelék: 1 kis cukkini, kockára vágva,  1 kis fej vöröshagyma , apró kockára vágva, 1 csokor metélőhagyma,( metélve) 8-dkg sajt (reszelve), só, bors, olíva olaj.  Olíva olajon  kockára vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadunk 3 ek   (paradicsom szósz.)   a cukkinit,  és a  a fűszereket  Mikor már puha a cukkinink,kb 10 perc, hozzáadjuk a reszelt sajtot is, éppen csak, hogy megolvadjon , és már vesszük is le a tűzről.



A tésztát lisztezett deszkán , vékonyra kinyújtjuk, négyzet alakúra,   lisztezünk nyújtás közben is bőven ha ragadna a tésztánk, majd 7 x 7 cm kockára vágjuk. Közepére egy kis kanál cukkinis tölteléket rakunk, majd háromszög alakúra hajtjuk össze.( mintha szalvétát hajtogatnánk ) jól lenyomkodjuk a széleket,végül a két alsó csücskét össze fogjuk, és össze dogozzuk. Kis batyut formálva a tésztából. Forrásban lévő enyhén sós vízben 3 perc alatt kifőzzük a tortellinit, egy szűrőkanállal kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük és forró paradicsom szószban megforgatjuk. Tálaláskor friss bazsalikommal szórjuk meg.

És akiknek tovább adom a staféta botot.

 Gabriella kalandjai a konyhában :

  Borso receptjei: 




3 megjegyzés:

Kati írta...

Hogy te milyen ügyes vagy:) Guszta nagyon:)

Borso írta...

Köszönöm, igyekszem valami egészségeset kitalálni. Ez a recept is nagyon jó! :)

Gabriella írta...

Köszönöm, amint készül nálam valami egészséges, akkor ki is teszem a fotót és a mottót, és igyekszem tovább adni.