Édességre vágytunk, de nem igazán volt kedvem, keverni, kavarni, habot verni!! Végül erre a süteményre esett a választásom limaránál itt
. Nagyon gyorsan összedobható, és eszméletlenül finom, csak úgy eteti magát sütike:))
Hozzávalók:3 db tojás, 15 dkg porcukor, 9 dkg zsir, 5 ek szilvalekvár, 9 ek viz, 1 csomag vaniliás cukor, 20 dkg finomliszt, 1 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, fél citrom reszelt héja,(kihagytam enélkül is isteni lett)1 tk őrölt fahéj.
Tetejére: durvára vágott dió, vagy mandula, vagy lekvár és csokoládé.
Lekvárt + vizet, kikevertem. Tojásokat a cukorral habosítottam, hozzáadtam az olvasztott zsírt, és a lekváros vizet,. Lisztet elkevertem a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, és most már csak fakanállal hozzákevertem a kikevert tojásokhoz. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 18 percig sütjük. Sütés előtt megszórni dióval a tetejét. Nálam lekvár, és csokoládé bevonat került a tetejére, mi így szeretjük, de nagyon:)
Próbáljátok ki , csak ajánlani tudom, ha egy gyors süteményre vágytok, nagyon-nagyon finom!
4 megjegyzés:
Érdekes, hogy lekváros vizet kell a tésztához adni. Szeretem a különleges sütiket, ezt is kijegyzem, majd sorra kerül:-) pihe-puhának látszik a fotón.
Azért kell a víz hozzá, hogy keverhető állagú legyen a lekvárod! De ha eleve egy híg szilvalekvárod van, ebben az esetben nem kell hozzá tenni, vagy csak éppen annyit, hogy keverni tudjad!:)
De érdekes, ki kell próbálnom:)
Elkészítve :) Nagyon ízlett, köszi a receptért :D
http://kataakonyhaban.blogspot.ro/2013/05/szilvalekvaros-sutemeny.html
Megjegyzés küldése