A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. április 17., szerda

Medvehagymás Gnocchi

 Amibe csak lehet, és tudok, medvehagymát  teszek ! Miért ? Mert nagyon szeretjük:-)) Többek között ,mint a mostani ebédünkre készült,  gnocchi-t ( nyokki) is, aminek nem más az alap  tésztája, mint a gombócé.

Hozzávalók:   25-30 dkg liszt, 2 ek búzadara, 1 tojás, 2-3 ek medvehagyma pesto,  1 kg burgonya,  héjában megfőzve, amit lereszelünk, vagy villával összetörünk. Mikor teljesen kihűlt, , hozzáadunk egy kevés lisztet, 1 tojást, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a többi lisztet is, és 2 ek búzadarát. Összegyúrjuk, majd a tésztából nagyobb darabokat szakítunk, rúddá sodorjuk, majd ujjbegynyi darabokra vágjuk, és egy villa segítségével bordát nyomunk rá. Bő sós vízben kifőzzük.
 Leszűrjük és egy tálra át  szedjük , ha egyből tálalásra kerül az étel, tegyük  egy serpenyőbe, morzsoljunk rá márványsajtot, rakjuk vissza a tűzhelyre, hogy ráolvadjon a sajt.( én csak éppen, hogy mert szeretjük ha darabos marad  rajta a sajt)
                       Tányérra szedve friss aprított medvehagymával szórjuk meg a tetejét.
                                                   Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

4 megjegyzés:

Ibolya Janko írta...

imádom :)

Marka írta...

Hú, nagyon szép lett, és persze gyanítom nagyon finom is :-)

Kati írta...

Az idén kóstóltam haonlót, nagyon finom:)

krinsz írta...

Medvehagymás.........Élek-halok érte:)