Amibe csak lehet, és tudok, medvehagymát teszek ! Miért ? Mert nagyon szeretjük:-)) Többek között ,mint a mostani ebédünkre készült, gnocchi-t ( nyokki) is, aminek nem más az alap tésztája, mint a gombócé.
Hozzávalók: 25-30 dkg liszt, 2 ek búzadara, 1 tojás, 2-3 ek medvehagyma pesto, 1 kg burgonya, héjában megfőzve, amit lereszelünk, vagy villával összetörünk. Mikor teljesen kihűlt, , hozzáadunk egy kevés lisztet, 1 tojást, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a többi lisztet is, és 2 ek búzadarát. Összegyúrjuk, majd a tésztából nagyobb darabokat szakítunk, rúddá sodorjuk, majd ujjbegynyi darabokra vágjuk, és egy villa segítségével bordát nyomunk rá. Bő sós vízben kifőzzük.
Leszűrjük és egy tálra át szedjük , ha egyből tálalásra kerül az étel, tegyük egy serpenyőbe, morzsoljunk rá márványsajtot, rakjuk vissza a tűzhelyre, hogy ráolvadjon a sajt.( én csak éppen, hogy mert szeretjük ha darabos marad rajta a sajt)
Tányérra szedve friss aprított medvehagymával szórjuk meg a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
4 megjegyzés:
imádom :)
Hú, nagyon szép lett, és persze gyanítom nagyon finom is :-)
Az idén kóstóltam haonlót, nagyon finom:)
Medvehagymás.........Élek-halok érte:)
Megjegyzés küldése