A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. április 22., hétfő

Mézes fokhagymás csirkecombok


Egyszerű, de nagyszerű ebédünk volt, ezek  a kis  sült csirkecombok. Ami különlegessé teszi, a páclé amiben akár egy éjszakán át is pácolódhatnak  a húsdarabok,, de ha csak egy óránk van rá, úgy is remek , ízletes, porhanyós, sült lesz a végeredmény.  Kinti grillezéshez is szuper, következő projekt már nálunk is ott fog készülni:))
4 db csirkecomb, 2 ek méz, 5 gerezd fokhagyma, 1,5 dl fehérbor, 1 citrom leve, 1/2 dl szójaszósz, 1/2 dl olíva olaj, kakukkfű, só, színes bors keverék, 

 Páclé hozzávalóit összekeverjük, és a megmosott csirkecombokat , vagy ( szárnyakat) , alaposan  beleforgatjuk, letakarjuk, és a hűtőbe tesszük , had érlelődjenek alaposan össze az ízek.

Fóliával letakart tepsiben sütjük, a páclével együtt, 190 fokon ,  kb fél óráig pároljuk, majd fólia nélkül sütjük készre, míg szép piros színe  lesz a comboknak. Sülés  közben , többször meglocsoljuk,  pecsenyelével, így finom porhanyós marad a húsunk, nem szárad ki. Köretnek , egy nagy tál vegyes salátát tálaltam  hozzá. A végeredmény pedig , hmmm, magáért beszélt, -:)

2 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Jól néznek ki, fincsi lehetett!

Kati írta...

Istenien hangzik, én szeretném:)