Nagyon szeretjük a gombát, és nem csak enni, hanem szedni is:)) A vargányát, rókagombát , megszállottan tudom keresni az erdőkben, mint egy jó vadászkutya. Ezt a két gomba fajtát favorizáltam ez idáig, de most akkora elánnal söpört végig itt a gasztroblog társadalomban ez a kucsmagomba ''őrület'', amit nem is ismertem eddig, ( lehet , hogy szégyen) ami nagyon kíváncsivá tett, az utolsó löketet pedig az adta mikor markánál megláttam , milyen ínycsiklandó vacsorát kreált belőle, na, be kell szereznem ezt a gombát. Anyuék szombaton mentek a Bosnyák téri piacra, nagy örömömre kapott is belőle,( anya itt is köszönöm szépen:-)) Így elkészült vasárnap uzsonnára nálunk is ez a mennyei eledel. Ha nem ettetek még ilyen gombát, semmi esetre se hagyjátok ki, fenséges, ebben az elkészítési formában pedig egy igazi, Gourmet étel!
Hozzávalók: 20 dkg kucsmagomba, 1 fej hagyma, 2 ek vaj, 10 dkg márványsajt, só, bors( ha van fehér) 8 szelet pirított barna kenyér, medvehagyma pesto , ha nincsen érdemes elraktározni belőle télire, receptjét itt olvashatjátok, Medvehagyma pesto
Hagymát apró kockára vágva, megdinszteljük a vajon, a megmosott gomba szárát karikára vágjuk, kalapját kézzel daraboljuk, rádobjuk a hagymára és 10 percig pároljuk.( ne tovább, hogy az íze megmaradjon). Sózzuk borsozzuk,márványsajtot kézzel rámorzsoljuk,és addig hagyjuk csak a tűzhelyen, még kellőn ráolvad a sajt.Pirított kenyér szeleteket, megkenjük medvehagymás pestoval, végül ráhalmozunk a gombás raguból. Brutálisan finom, nem tudtunk betelni vele:)))
Jó étvágyat kívánok, nektek is hozzá.
3 megjegyzés:
Hú, Böbe, a tiéd is nagyon guszta lett, most jól meg is kívántam, úgyhogy holnap irány újra a piac :-)
Marka, köszi szépen ! Hát mit ne mondjak, nem tudtunk betelni vele:)))
Ez brutál jó, be is tettem a kucsmagombás receptek közé:)
Megjegyzés küldése