A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. április 25., csütörtök

Bagell, Török simit.

 Több receptet is kipróbáltam már, ere a finom péksütemény féleségre, nem azt mondom, hogy nem ízlett , de ez a mostani mindent visz, köszönöm  trollanyu itt  is. Nem is a tésztájában tér el a többitől, amit én kipróbáltam, hanem a sütés előtti eljárásban. Ha háromszoros adagot sütöttem volna belőle, az is elfogyott volna , mind egy szemig.:-))

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 2 tk só, 7 g szárított élesztő, 2,5 dl langyos víz, 2 ek méz, 1 ek olaj.

Külsejére: 3 ek melasz, 2 dl meleg víz, szezámmag.

Szokásos módon bedagasztjuk a tésztát, hagyjuk a duplájára kelni. Deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és 8-részre osztjuk, egyenként gömbölyítjük, majd rúddá sodorjuk, megcsavarjuk őket és karikát formázunk belőle. Letakarjuk és 20 percet hagyjuk így is pihenni a tésztát. Melaszos meleg vízben belemártjuk, szezámmagban megforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegített, gőzös sütőben , 200 fokon, 20 percig sütjük.

 mozzarella sajt, és fekete olíva bogyó volt tálalva hozzá., de oldalborda lekvárral is kenegette . Eszméletlen finom,  belül puha bél,  kívül édes ropogós héj,  imádjuk  mikor az ízek keverednek, ( édes a sóssal).
Sok sikert, és jó étvágyat kívánok hozzá. Érdemes elkészíteni csak javasolni tudom:))

3 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon örülök, hogy ízlett nektek is:) Nagyon szépek lettek, nekem is az tetszett benne, hogy picit édes és picit sós:)

Kati írta...

Tényleg nagyon szépek:)

HajniZoli írta...

Csak elképzelni tudom milyen puha, finom lehet! A képen nagyon guszták:-)