A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. április 30., kedd

Almás Olga ! (ahogy anyu csinálja )



Azt nem tudom, hogy ki lehet ez az Olga, de mindenesetre,  jól megcifrázta ezt a receptet ! Én magam, még soha nem rugaszkodtam neki a sütésének, de Eta mama,és anyukám, közel két évtizede igen!) a család örömére). Akkor jöjjön a recept, ahogy Eta mama, és anyukám csinálja)

Hozzávalók: 1,5 kg alma, 8 tojás, 18 dkg porcukor, 3 ek víz, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor,  1 ek kakaó.

Alufóliával kibélelünk egy tepsit. Az almát vékonyra szeljük és szorosan a tepsibe egymás mellé rakjuk. A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk   a maradékhoz  kakaót keverünk, és a sárga rétegre kenjük.

Krém: 1/2 l tejet 2 csomag vaníliás pudingporral felfőzünk, 30 dkg margarint  25 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal össze elegyítjük. A kihűlt süteményről a fóliát lehúzzuk és a krémet  az alma tetejére kenjük. Utolsó művelet , csokoládémázzal bevonjuk a süteményt.(nálunk most csak durvára tört dió került rá) de akár csokoládé forgáccsal is megszórhatjuk a tetejét. Kinek, hogy !:-)


                                                Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.


4 megjegyzés:

Kati írta...

Hát gratula Eta mamának meg anyukádnak, mert isteni lehet ez a süti, én legalábbis az almások nagy rajongója vagyok:)

Seffer Lilla írta...

Nagyon szuper. Ennyi almától csak finom lehet.

Éva írta...

Nagyon jól néz ki, guszta! Nagyon finom lehet. Mosolyogtam ahogy írtad a neveket mert nekem is van olyan receptem amit arról neveztem el akitől kaptam a receptet!

HajniZoli írta...

Csakis finom lehet ez a sokalmás krémes süti! Hozzánk is jöhet:-)