Hozzávalók: 1,5 kg alma, 8 tojás, 18 dkg porcukor, 3 ek víz, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 ek kakaó.
Alufóliával kibélelünk egy tepsit. Az almát vékonyra szeljük és szorosan a tepsibe egymás mellé rakjuk. A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a maradékhoz kakaót keverünk, és a sárga rétegre kenjük.
Krém: 1/2 l tejet 2 csomag vaníliás pudingporral felfőzünk, 30 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal össze elegyítjük. A kihűlt süteményről a fóliát lehúzzuk és a krémet az alma tetejére kenjük. Utolsó művelet , csokoládémázzal bevonjuk a süteményt.(nálunk most csak durvára tört dió került rá) de akár csokoládé forgáccsal is megszórhatjuk a tetejét. Kinek, hogy !:-)
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
4 megjegyzés:
Hát gratula Eta mamának meg anyukádnak, mert isteni lehet ez a süti, én legalábbis az almások nagy rajongója vagyok:)
Nagyon szuper. Ennyi almától csak finom lehet.
Nagyon jól néz ki, guszta! Nagyon finom lehet. Mosolyogtam ahogy írtad a neveket mert nekem is van olyan receptem amit arról neveztem el akitől kaptam a receptet!
Csakis finom lehet ez a sokalmás krémes süti! Hozzánk is jöhet:-)
Megjegyzés küldése