Egy igazán finom, foszlós ,ropogós sós kiflire vágytunk,( amolyan békebelire). Limaránál rá is találtam a megfelelő receptre, jó választás volt nagyon. Egy pohár hideg tejjel,fejedelmi reggelink volt,aminek az evését nem lehet abba hagyni:))
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 tk só, 5 ek olaj, 2 dl víz, 1,5 dl tej, 1 tk cukor, 3 dkg élesztő.
Cukros langyos tejben elkeverjük az élesztőt. Kimérjük a lisztet hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet, és az élesztős tejet. Könnyű lágy tésztát dagasztunk , amit kb30 percig kelesztőtálban hagyunk pihenni. Ez alatt elkészítjük a tölteléket, 12 dkg vaj, 1 tk só,kikeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 4 egyforma darabra vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk olyan vékony körre amilyenre csak tudjuk. Megkenjük a sós vaj felével, majd beborítjuk egy ugyanakkorára nyújtott másik tésztalappal. Pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, vízzel lepermetezzük. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-18 perc alatt készre sütjük.
Sok sikert, és jó étvágyat kívánok hozzá!
3 megjegyzés:
Finom is akár reggelire akár vacsorára. Annyit nem tudok sütni, hogy megunjuk:-) szépek lettek!
De finomak lehetnek, most bizony megkóstolnék egyet!
De nagyon guszták, legszívesebben beleharapnék, kár, hogy nincs előttem! :)
Megjegyzés küldése