A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. március 5., kedd

Királynő puding

Édességre vágytunk oldalbordával egyetemben, van ez így néha:)) És  amúgy is tervbe volt véve ennek a csodás desszertnek az elkészítése, mióta trollanyu közhírré tette a receptjét. A cukor mennyiségét drasztikusan leredukáltam, jó, jó, hogy kínoz  néha az édesség utáni vágy, de azért nem ennyire.Meg hát jön a nyár, + kalória minek ha nem muszáj! De ennek ellenére,  egy királynői ( fenséges) desszertet nassolhattunk:))

Hozzávalók: 6 dl tej, 3 dkg vaj, 22 dkg cukor,( nálam 10 evőkanál) 1 narancs reszelt héja, 4 tojás szétválasztva, 8 dkg zsemlemorzsa, 1 vanília rúd kikapart belseje) pici só, 6 ek narancslekvár, ( nálam sárgabarack), vaj a forma kikenéshez,

Edénybe tejet + vajat + a cukor felét + narancs reszelt héját + vanília kikapart belsejét, felmelegítjük,( forralni nem kell). A tojás sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük, majd folyamatosan keverve hozzá öntjük a forró tejet. Belekeverjük a morzsát, vajjal kikent formába öntjük ,előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kivesszük, ( de a sütőt nem kapcsoljuk ki) hagyjuk egy kicsikét hűlni, lekvárral lekenjük a tetejét, és a felvert tojásfehérjét habzsákból a tetejére nyomjuk.( ha nincsen, kanállal is lehet). Vissza tesszük a sütőbe kb 15 percre.
Melegen még nem tudjuk szépen szelni, de nem bírtam ki,hogy meg ne kóstoljam.:))
Készítsétek el, különben  nem tudjátok miről maradtok le! Mert  ki az aki bármi jónak  is az elrontója?

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néz ki el is hiszem hogy finom volt! "Elraktározom" a receptet és ha édességre vágyom legközelebb biztos hogy kipróbálom.

Kati írta...

Istenien néz ki:)

Hankka írta...

Semmi jónak nem vagyunk elrontói, úgyhogy mindenképpen kipróbálós, annál is inkább, mivel istenien néz ki! :)

HajniZoli írta...

Finom lehetett, nagyon jól néz ki! A cukrot általában csökkentem én is:-)

Juditka írta...

Finomnak látszik:)))- és mutatós desszert:

Névtelen írta...

Hasonló elfelejtett finomságokat találtam, egy nagyszerű szakácskönyvben: A magyar úri család konyhája c. (polc.hu) Húsvétra jól jöhet.