A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. február 17., vasárnap

Sváb kenyér

 Hétvégét , anyukám és barátja nálunk töltötték,vasárnapi ebédnek gulyáslevest készítettem, mellé pedig sváb  kenyeret (kenyér kalácsot)
 sütöttem. Evés közben volt ám ,meg há,és hogy ez mennyire finom.Szóval irtó sikere volt ,aminek nagyon örültem!Egy darabkát meg hagyott anyukám barátja,kérte hogy adjak egy kis zacskót mert ezt beszeretné csomagolni és haza vinni,hogy holnap Tündinek (lányának)is tudjon adni belőle,ha még csak  kóstolás szinten is. Mire én, hát gyorsan bedagasztok egy újabb adagot, és azt majd hazaviszitek egészben, na abból aztán lehet majd kóstolóra invitálni Tündit.Természetesen nagy örömmel fogadták felajánlásomat . Hát így sült ki vasárnap ebéd után  a második sváb kenyér is nálunk. Amit talán még nagyobb hű, meg há, fogadott mint az ebédnél elfogyasztottat:)) Receptjét külön nem írom ide, ugyan úgy készül mint a Hébeknédli




Jó étvágyat kívánok hozzá! Nálunk meg volt:))

6 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Jó kis kenyérke, nagyon ötletes!

Éva írta...

Nagyon szép kenyér! Megnézem a receptjét mert nagyon tetszik!

teller-cake írta...

Mint sváb leány, ezt kötelezőnek érzem kipróbálni! ;-))

HajniZoli írta...

Izgató kenyér, a receptjét le is jegyeztem:-)

Böbe írta...

Kíváncsian várom majd a véleményeket,a kenyér milyenségéről!Aki eddig evett belőle nálunk,az mind csak hű,meg hát ez nagyon finom szóval illette.:)

Böbe írta...

teller-cake,nálad akkor alapból kötelező elkészíteni!:))