A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. február 20., szerda

Karamell öntet

 Végre sikerült! Ugyan már több kísérletem is volt,  hogy házi karamellt készítsek, mind ez idáig Nem tudom, hogy másnál működik-e, a tubusos tejből készült variáció, én sorozatosan kudarcot vallottam vele.Amit egy idő után fel is adtam. De nem sokáig,  mert próbálkoztam más megoldással ,ami most végre, sikerélménnyel járt!
 Hozzávalók: 25 dkg cukor, 2 dl tejszín

Lassu tüzön a cukrot egy lábasban karamellízaljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Hozzáöntjük a tejszínt,és folyamatosan kevergetjük ( visszatéve a tűzre) egészen addig míg megfelelő sűrűségű öntetet megkapjuk.( mivel a karamellízalt cukor egyből meg keményedik, kb 4 x -5 x-is, le vettem  és vissza tettem a tűzre, közben folyamatosan kevergettem,hogy teljesen feloldódjon a karamellízalt cukor a tejszínben. ) A végeredmény pedig magáért beszél. Az íze pedig ? Leírhatatlan! Egy pohárnyi boldogság:))
Ami önmagában is fantasztikusan finom, süteményre csorgatva, vagy töltve, pedig maga a mennyország!

5 megjegyzés:

Kati írta...

Ez jól hangzik nagyon:)

martinelli írta...

De finom lehet!

heti menük írta...

Nagyon jól néz ki a karamelled! Én is ezzel a módszerrel készítem. Imádjuk:)

Viktória Bori írta...

Oh, de csuda finom lehet!!!

Böbe írta...

Köszi lányok! Azt nem tudom kifejezni,hogy mennyire finom!:))Csak azt tudom tanácsolni,aki még nem készítette el,ne késlekedjen vele:))