A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. február 24., vasárnap

Provence-i töltött csirkecomb

 Vasárnapi ebédnek, ezt az egyszerű kis töltött csirke combokat készítettem. Nem igényel különösebb hozzávalót,sőt még nagy gyakorlatot sem. De még is, egy mutatós,és roppant finom ebédet varázsolhatunk vele terítékre

Hozzávalók és elkészítése: 30 dkg burgonya,.2 kk rozmaring, 2 kk kakukkfű, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg szárított paradicsom, 10 darab bazsalikom levél, 2 tojás sárgája, 4 egész csirke comb, 1 dl olíva olaj, 10 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 15 dkg hámozott paradicsom ( konzerv), só, 40 dkg kelbimbó.

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük,majd meghámozzuk,összetörjük, és amikor kihűlt, belekeverjük a vágott rozmaringot, bazsalikomot, kakukkfüvet, az aprított fokhagymát, és az apróra vágott szárított paradicsomot.Hozzáadjuk a tojássárgáját ,sózzuk, és krémes állagúra össze dolgozzuk. A tölteléket betöltjük a csirkecombok bőre alá, tepsibe tesszük ,az olíva olajat ráöntjük, fóliával letakarjuk,és 170 fokos sütőben kb 50 percig sütjük. Az utolsó 10 percnél levesszük a fóliát ,hadd piruljon így egy kicsit.Amikor megsült a csirkecomb, kiszedjük a tepsiből, leöntjük a zsiradékot , és a vissza maradt pörzsanyagot átforraljuk 6 dkg vajjal és a fehérborral. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, és az egészet összeturmixoljuk. Izésítjük sóval és friss fűszernövényekkel.A kelbimbót forrásban lévő sós vízbe tesszük(amibe szoktam tenni még egy kicsi szódabikarbónát is ,így megtartja a zöld színét) kb 10 percre. Lecsepegtetjük, és serpenyőben átforgatjuk a maradék vajon.

A csirkecombokat kelbimbóval és a paradicsomos mártással kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá.

5 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Nagyon guszta étel, tetszik!

heti menük írta...

De jó ötletet adtál! Illetve eszembe juttatad ezt az általam méltatlanul régen készített ételt! Pedig mennyire szeretjük! Köszi az emlékeztetőt! Ezen a héten terítékre kerül:)

teller-cake írta...

Nagyon jól néz ki, nekiveselkedem én is valamikor! :)

HajniZoli írta...

Nagyon jó! Benne van a krumpli, mégpedig jó fűszeresen. Kívánatos:-)

Hankka írta...

Nagyon tetszik, krumplis töltelékkel még nem sütöttem csirkecombot, de nagyon fincsi lehet! :)