Rajongunk ezért az édességért,de valahogy mindig féltem ,tartottam, az itthoni elkészítésétől.Egészen mostanáig, gondoltam ha Képviselő fánk sikerült akkor ez is csak menni fog! Bátraké a szerencse:)) Gordon Ramsy után szabadon,készült nálunk el ez a finomság!
Tészta:125 ml tej, 200 ml víz, 150 g liszt, 1 tk cukor, 1/2 tk só, 10 dkg vaj, 4 tojás.
Tejszínes ( chantilly) krémhez: 300 ml tejszín, 1 rúd vanília kikapart belseje, 1-2 ek Porcukkor.
Csoki öntet: 20 dkg étcsokoládé ( jó minőségű) 3 dkg vaj, 3 ek méz, 125 ml zsíros tej.
A tejet + cukrot + sót, odatesszük melegíteni, apró kockákra darabolt vajat is hozzá adjuk, felforraljuk.Levesszük a tűzről hozzá adjuk a lisztet, elkeverjük és újra vissza tesszük a tűzhelyre, erőteljesen kevergetjük kb 1-2 percig. Kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként hozzá adjuk a tojásokat, mixerrel keverjük közben folyamatosan még sima nem lesz a massza. Hab zsákba kanalazzuk át a masszát, és zsír papírral bélelt tepsire diónyi nagyságú halmokat nyomunk ki. ( ha nincsen hab zsák, megteszi a nejlon zacskó is, sarkát kivágva) Ügyeljünk ,hogy kb 2 cm rés legyen közöttük,hogy sülés közben össze ne ragadjanak. Előmelegített sütőben 190 fokon kb 25 percig sütjük.
Még egy alternatíva a töltelékhez, ez is nagyon finom. 4 tojás sárgája, 15 dkg por cukorral , 3 dkg liszttel simára keverünk, majd 1/2 l tejben sárga krémet füzünk belőle, s ebbe keverjük bele a csokoládét. És ugyan ezzel öntjük is le.
Jó étvágyat kívánok hozzá! Ezt ne hagyjátok ki, mennyei finom:))
7 megjegyzés:
Mi is imádjuk ezt az édességet! Ennek ellenére még én sem mertem itthon elkészíeni, nem tudom, hogy miért, mert a házi képviselőfánk már többször került az assztalra. De most bátorságot merítettem nálad, úgyhogy nekiugrok és végre elkészítem:) (pont ma szemeztünk vele a Spar-ban...)
Szépek:) Én sem készítettem ilyet még soha.
Régebb készítettem, van egy receptem, elő is kell keressem:-)
Nagyon csinoskák lettek és a fotó is jó!
Köszi szépen lányok!
hetimenük ,én is igy voltam vele egészen mostanáig! Végre kedvem szerint falatozgathatok belőle.Mert egy-két darabnál többet soha nem vettem a boltban egyszerre,a borsós
ára végett!:))
Nagyon szeretem:) A férjem mindig hoz olaszo.- ból.Én ugyan még nem készítettem, nemis tudom, hogy miért, mert már annyiféle égetett tésztájú dolgot sütöttem. De hát az olasz, az olasz:)
Juditka,valóban az olasz,az olasz:))Habár kint nem is tudom,hogy mennyibe kerül, de itt igen drágán mérik!
Nagyon profi módon elkészítetted a profiterolt!
Még én se mertem nekiállni, de már gyüjtöm az erőt hozzá!
Megjegyzés küldése