A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. január 16., szerda

Kinai édes-savanyú csirke

 Ez az étel, még apa születésnapi menüjének a része volt. Nagy kedvencünk ez is,mint sok más minden finomság:) Elkészítése sem túl bonyolult,szintén rövid idő alatt egy finomságot tudunk az asztalra varázsolni vele.Feltéve ha kedvelitek  a Kínai konyhát.

Hozzávalók: 50dkg csirke mell filé, 1 db hagyma, 1-1 db sárga,zöld,piros kaliforniai paprika, 2 ek rizs ecet, 2 ek worcester szósz, 2 ek szója szósz, 4 ek cukor, 1 db ananász konzerv, 1 db tojás, 3 ek étkezési keményítő, 4 ek ketchup, 5 ek olaj.


Minden alap anyagot konyhakészre mosunk, és készítünk,hogy kéznél legyen.Hagymát, ananászt, kockákra,paprikát, csirke mellet csíkokra vágjuk
 A tojást kevés vízzel , sóval, 1/2 tk cukorral kikeverjük és beleforgatjuk a húst,majd az étkezési keményítőben. Wokban felhevítjük az olajat hirtelen lepirítjuk a húst benne,majd kiszedjük egy tálra.Ugyan abba az olajba beletesszük a hagymát ,üvegesre dinszteljük,majd vissza tesszük a csirke húst ,és fokozatosan adjuk hozzá a többi alapanyagot.

,
 Egy tálkában kikeverjük a ketchup + ecet + szója szósz + worcester szószt kevés cukorral,és hozzá adjuk a húshoz. Kevés vizet adhatunk hozzá, alaposan összekeverjük,20-25 perc alatt készre pároljuk.(Első negyed órában, egy nagy üveg fedőt teszek a wokra,hogy fedő alatt párolódjanak a hozzávalók.)

Tojásos jázmin rizzsel tálaltam. Jó étvágyat kívánok hozzá.

4 megjegyzés:

martinelli írta...

Ez egy olyan étel, amit én mindig csak nézegetek és sosem szánom rá magam, hogy elkészítsem, pedig nagyon jól néz ki és meg vagyok győződve, hogy az íze is osztályon felüli. Ínycsiklandozó lett a tiéd :)

(csak ez a robotellenőrző ne kínozna mindig)

heti menük írta...

"Kínai kaja? A kedvencem!"- mondja szamár a Shrek-ben. Nos, bár másban nem, de ebben hasonlítunk egymásra Szamárral...:)))

Seffer Lilla írta...

Nekem is nagy kedvencem, jöhetne holnap ebédre...:)

Hobbychef írta...

Istenien guszta, imádom a kínai kaját. Bár olyan, hogy kínai, tulajdonképpen nem létezik. Amikor Kínában voltam, mindennap másik étteremben kóstolgattam az ételeiket. Ahány kanton, annyiféle konyha, annyiféle íz.
De még a lebutított, európaiaknak szánt "kínai" is finom.