A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. január 24., csütörtök

PIKK-PAKK FÁNK


Ha nincs időnk, se kedvünk a kelt tészta készítéséhez, de még is ennénk egy kis fánkot, na ez a pikk-pakk fánk a megoldás!::))Keverünk, kavarunk egyet kettőt rajta, és már süthetjük is.Nem szívja magába az olajat, könnyű a tésztája nagyon. Én  ,a mini Berliner fánkhoz tudnám hasonlítani.

Hozzávalók: 2 db tojás,  2 doboz natúr  joghurt, 6 kk házi vaníliás cukor,( ha nincsen ,2 tasak bolti) 15 g sütőpor, só, 20 ek liszt.


Tojást + vaníliás cukrot + joghurtot, egy tálban összekeverjük, majd a sütőporos liszt keveréket hozzá adjuk. Keverünk, kavarunk rajta egyet- kettőt, forró olajban ,kisütjük,( amibe evő kanálnyi adagokat teszünk.) Por cukorral meghintjük,  ízlés szerinti, lekvárt kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá! Nálunk meg volt:))

3 megjegyzés:

Juditka írta...

Hát ez tényleg pikk-pakkra megvan:) Hmmm,fincsi lekvárral eltudom képzelni.

Nyammm írta...

Hű ez nagyon tetszik:)

Erdokóstoló írta...

kipróbálom