Hozzávalók: 50dkg csirke mell filé, 1 db hagyma, 1-1 db sárga,zöld,piros kaliforniai paprika, 2 ek rizs ecet, 2 ek worcester szósz, 2 ek szója szósz, 4 ek cukor, 1 db ananász konzerv, 1 db tojás, 3 ek étkezési keményítő, 4 ek ketchup, 5 ek olaj.
Minden alap anyagot konyhakészre mosunk, és készítünk,hogy kéznél legyen.Hagymát, ananászt, kockákra,paprikát, csirke mellet csíkokra vágjuk
Egy tálkában kikeverjük a ketchup + ecet + szója szósz + worcester szószt kevés cukorral,és hozzá adjuk a húshoz. Kevés vizet adhatunk hozzá, alaposan összekeverjük,20-25 perc alatt készre pároljuk.(Első negyed órában, egy nagy üveg fedőt teszek a wokra,hogy fedő alatt párolódjanak a hozzávalók.)
4 megjegyzés:
Ez egy olyan étel, amit én mindig csak nézegetek és sosem szánom rá magam, hogy elkészítsem, pedig nagyon jól néz ki és meg vagyok győződve, hogy az íze is osztályon felüli. Ínycsiklandozó lett a tiéd :)
(csak ez a robotellenőrző ne kínozna mindig)
"Kínai kaja? A kedvencem!"- mondja szamár a Shrek-ben. Nos, bár másban nem, de ebben hasonlítunk egymásra Szamárral...:)))
Nekem is nagy kedvencem, jöhetne holnap ebédre...:)
Istenien guszta, imádom a kínai kaját. Bár olyan, hogy kínai, tulajdonképpen nem létezik. Amikor Kínában voltam, mindennap másik étteremben kóstolgattam az ételeiket. Ahány kanton, annyiféle konyha, annyiféle íz.
De még a lebutított, európaiaknak szánt "kínai" is finom.
Megjegyzés küldése