A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. november 10., szombat

Japán csokis márvány kalács

 Hogy miért Japán kalács ? trollanyu egy Japán oldalról hozta receptjét, ott  ezt a nevet kapta. Hasonlít egy kicsit a márvány kalácsra,és  az ostoros kalácsra is szerintem. De azt tudom mondani,hogy eszméletlen finom, gyakori vendég lesz nálunk.:))
 Hozzávalók: 60 dkg liszt, 9 g szárított élesztő, 5 dkg cukor, 1 tk só, 2 tojás sárgája, 4 dl langyos tej, 5 dkg olvasztott vaj.

Csokiréteg: 4 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 tojás fehérje, 3,5 dkg kakaópor,+ 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj,
Először érdemes a csokiréteggel kezdeni. A lisztet + cukrot + tojás fehérjét, egy edényben simára keverjük ki. Adjuk hozzá a meleg tejben elkevert kakaóport +  a felolvasztott étcsokoládét + az összes tejet. Addig melegítjük, még jó sűrűre össze áll, végül a vajat is elkeverjük benne. Egy  tálcára  folpack fóliát teszünk,enyhén olajjal lekenjünk, és a csokis masszát elterítjük rajta (,téglalap alakúra.).És a hűtőbe tesszük,legyen ideje meg kötni felhasználásig.
 A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük,  ( szárított élesztőt nem kell külön felfuttatni ) és bedagasztjuk,egészen addig, még szép fényes tésztává válik. Letakarva a duplájára hagyjuk kelni.Majd lisztezett deszkára borítjuk, téglalappá kinyújtjuk, és a kihűlt csokoládé réteget ráhelyezzük.Elkezdjük hajtogatni mint a leveles   tésztát,alsó végét behajtjuk  a tészta  közepéig,majd a felső végét, végül jobbról és balról is csinálunk egy-egy  hajtást. 5 percig hagyjuk így pihenni, majd téglalap alakúra kinyújtjuk,és meg ismételjük a hajtogatást, pihentetést még vagy négyszer. Minél többször csináljuk a hajtogatást, annál márványosabb lesz a kalácsunk.
 Az utolsó nyújtásnál ,a tésztát három részre vágjuk,és befonjuk, vajjal kikent formába tesszük,és a duplájára kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb 40 percig sütjük. Ha nagyon barnulna a kalács teteje,tegyünk rá alufóliát és úgy süssük tovább.Tű próbát végezzük!
Próbáljátok ki, akár reggelire, vacsorára, vagy csak a délutáni tea mellé .Sok sikert hozzá:))

5 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Nagyon finom, trollanyutól én is elkészítettem:-)

Éva írta...

Nagyon szép lett! Finom lehet, valóban ostoros kalácsra hasonlít kicsit!

Kati írta...

Csodaszép:)

Böbe írta...

Köszönöm szépen lányok ! Valóban nagyon finom,nem tudtunk vele betelni.:))

Unknown írta...

Huh, de guszta! Olyan kell nekem kinézete van és gondolom íze :)