A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. október 28., vasárnap

Házi vegeta

Blogkóstoló 5. játékán  kinek házigazdája  hankka: ,számomra , Napfény és Fűszer-blogját sorsolta  ki.Több étel is elnyerte tetszésemet,de első helyen ez a házi készítésű  vegeta végzett, így ezzel készültem a játékra.

Hozzávalók: 2 kg súlyú zöldség.  5 db sárgarépa, 3 fehér répa, 1 zeller gumó, 1 karalábé, 1 nagy fej hagyma, 1 kápia paprika, 1 nagy paradicsom, 1-1 csokor zeller és petrezselyem zöld, 3 szál lestyán.

Elkészítése: Zöldségeket megpucoljuk majd legyaluljuk. (Rebarbaránál aszaló gépben készült, nálam sütőben) Egy nagy gáz tepsit sütő papírral kibélelünk, és a legyalult zöldségeket elterítjük rajta. Majd sütőbe tesszük 120 fokon szárítjuk kb 7 -óra hosszat,akkor van készen ha már zörögnek a zöldségek.Végül kávé darálón leőröljük, 3 evő kanál tengeri sóval össze keverjük és üvegekbe töltjük. Érdemes elkészíteni sokkal egészségesebb mint a sótól és íz fokozóktól hemzsegő bolti társai. A hasonló  bió étel izesitőket pedig méreg drágán kínálják a boltok.
                                                       Sok sikert hozzá , ne hagyjátok ki:))

5 megjegyzés:

Hankka írta...

De jó ötlet! :) Nagyon tetszik, ha lesz időm, én is készítek! :) Jó választás volt! :)

Éva írta...

Nagyon jó hogy ezt választottad, így legalább én is kipróbálhatom! Nagyon tetszik! Köszi!

Rebarbara írta...

Picit szomorú voltam,a határidő lejártánál:) De most már boldog vagyok:)) Örülök ,hogy elnyerte a tetszésedet:) Ez az egyik legnépszerűbb recept a blogon,én is imádom.

Böbe írta...

Rebarbara már több mint 3-hete készen voltam a feladattal,de csak most volt időm szerkeszteni! Hosszúra sikeredet az elutazásom,nagyon örültem neki,hogy tolódott a határidő:))

HajniZoli írta...

Nagyon jó így szárítva! Én csak sózni szoktam, üvegbe tenni, így használni. Kipróbálom így is:-)