A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. július 6., péntek

Diós tejszines grillázs fagyi


Szuper finom fagyit hoztam,igaz a fotó nem a legjobb,de a végeredmény annál inkább:))Ebben a hőségben olyan gyorsan olvadt,hogy nem igen volt hangulatom különböző pózokban képet csinálni róla,így is a szőnyegen landolt az egyik adag! (sikálnom is kellett) gyorsan nehogy foltot hagyjon:)


Hozzávalók: 4 tojás(külön a sárgája,fehérje) 20 dkg cukor, 1 vaniliarúd kikapart  belseje, 1/2 l tejszín, nálam hulala)csipet só.+ 1 tojás fehérje.




Grillázs: 15 dkg diót,vagy amerikai mogyorót,sütőben megpirítunk. Egy serpenyőben 10 dkg cukrot ,4 ek vízzel karamellizálunk, majd hozzá adjuk a pirított diót.össze rázzuk.Rozsda mentes tálcát,(zsirpapirra is lehet)olajjal megkenjük,és kiborítjuk rá  a diós grillázst.Mikor megdermedt, aprító géppel összeaprítjuk és a csipet sóval felvert + 1  tojás fehérjével óvatosan össze keverjük.



Elkészítése: A tojás sárgáját a cukorral,vaníliával, jó habosra kikeverjük, fehérjét kemény habbá verjük,és  a tejszínből is kemény habot verünk. Végül összekeverjük óvatosan, tejszín,tojás sárgája,+ fehérje habot,és a 3/4 grillázst,a többivel tálalásnál szórjuk meg a fagyit . És jól kifagyasztjuk, tálalásnál málna,ribizli, szeder,stb,rakunk mellé.

4 megjegyzés:

gionetta írta...

Élvezném most egy kis tojáslikőrrel! :-)) Nagyon guszta!

Böbe írta...

Köszönöm gionetta.! Hát lehet fokozni még az élvezetet:))

trollanyu írta...

Fincsi, jó kis laktató fagyi, nekem más már nem is kéne:)

krinsz írta...

Nincs is jobb egy jó fagyinál ebben a hőségben:)