Toscan szárított paradicsom
Igaz,hogy nem a Toscan napon száradt,de attól még szerintem ugyan olyan finom,és ízletes lett! Ebben a rettentő nagy kánikulában,két nap alatt össze is aszalódott.Pár üveggel még fogok eltenni,télire ebből a mennyei eledelből,hiszen jóval olcsóbban jövünk ki,mintha a megvennénk méreg drága pénzért.
Hozzávalók: 1 kg közepes méretű fürtös paradicsom,tengeri só, babér levél,szemes bors,friss bazsalikom levél,oregáno,olivaolaj.
Paradicsomokat megmossuk,félbevágjuk magokat eltávolítjuk,sütő papírral bélelt tepsire sorban letesszük,vágott felükkel fölfelé nézzenek.Lesózzuk,egy tüllel letakarjuk,és a napra tesszük száradni,ha ilyen hőség van két nap alatt meg is szárad.Majd tisztára mosott csini kis üvegekbe tesszük a fűszerekkel együtt,és felöntjük olíva olajjal. Nekem most 1 üveggel lett, ami meg kimaradt,azt pedig kenyérbe sütöttem bele.Isteni lett!:))
3 megjegyzés:
JAjj de jó lenne készíteni ilyet, de egyszerűen nem tudom hova tegyem ki száradni:( Szuper!
Ki fogom próbálni, mert sajna tavaly kimaradt:)
Nyammm,akár az ablakban is tudod ha süt oda nap!
Helga,érdemes ne hagyd ki az idén:))
Megjegyzés küldése