A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. június 22., péntek

Toscan száritott paradicsom

Toscan szárított paradicsom



Igaz,hogy nem a Toscan napon száradt,de attól még szerintem ugyan olyan finom,és ízletes lett! Ebben a rettentő nagy kánikulában,két nap alatt össze is aszalódott.Pár üveggel még fogok eltenni,télire ebből a mennyei eledelből,hiszen jóval olcsóbban jövünk ki,mintha a megvennénk méreg drága pénzért.

Hozzávalók: 1 kg közepes méretű fürtös paradicsom,tengeri só, babér levél,szemes bors,friss  bazsalikom levél,oregáno,olivaolaj.

 Paradicsomokat megmossuk,félbevágjuk magokat eltávolítjuk,sütő papírral bélelt tepsire sorban letesszük,vágott felükkel fölfelé nézzenek.Lesózzuk,egy tüllel letakarjuk,és a napra tesszük száradni,ha ilyen hőség van két nap alatt meg is szárad.Majd tisztára mosott csini kis üvegekbe tesszük a fűszerekkel együtt,és felöntjük olíva olajjal. Nekem most 1 üveggel lett, ami meg kimaradt,azt pedig kenyérbe sütöttem bele.Isteni lett!:))

3 megjegyzés:

Nyammm írta...

JAjj de jó lenne készíteni ilyet, de egyszerűen nem tudom hova tegyem ki száradni:( Szuper!

krinsz írta...

Ki fogom próbálni, mert sajna tavaly kimaradt:)

Böbe írta...

Nyammm,akár az ablakban is tudod ha süt oda nap!

Helga,érdemes ne hagyd ki az idén:))