A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. június 23., szombat

Spagetti bazsalikomos paradicsom szósszal, alla natur.

Hőség riadó van,de enni azért kell,nem is vágyik az ember nehéz ételekre ilyen tikkasztó hőségben.(No pláne a tűzhely mellett rostokolni:)) Így sebtiben ezt a laza kis spagettit dobtam össze ebédre.Amit mellesleg nagyon szeretünk is,mint a legtöbb Olasz ételt.:)

Hozzávalók: 1 csomag spagetti tészta, 1 db hámozott darabolt paradicsom konzerv,1 kis fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma, 3 db friss bazsalikom levél, oregánó,só bors,1 kk cukor,  3 ek olíva oaj,15 dkg reszelt sajt,(jelen esetben,trappista volt)

Elkészítése: Bő sós vízben kifőzzük a tésztát,amit én úgy szoktam,hogy kb 1-2 perc forralás után ,lezárom alatta a lángot,fedő alatt kb 10 kb  percig hagyom,közben azért meg-meg nézek egyet,hogy ne ázzon szét hanem olyan roppanós maradjon.Közben a az apróra vágott hagymát ,olíva olajon kicsit dinsztelem,rányomom a fokhagymát,hozzáadom a darabolt paradicsomot,fűszereket,kevés vizet öntök hozzá,és összefőzöm. Tésztát leszűröm, leöblítem,( most nem raktam rá olajat mert a szósz került rá egyből.)összekeverem a paradicsom szósszal,fészek kupacokként rakom a tányérra,reszelt sajttal megszórva.

                          És egy jég hideg,Mojito (nagy kedvenc) kiséretével elfogyasztottunk.
































4 megjegyzés:

Miner.hu írta...

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

krinsz írta...

Gratulálok!:) Egyébként ez az egyik kedvencem ételem, már napok óta tervezem:)

Lilla írta...

Hmm, jó ötletet adtál a következő napi ételhez...:)

Nelli írta...

Az olasz ételeket mi is nagyon szeretjük, látom nálad is gyakran kerülnek az asztalra.
A mojitot, hogy készíted?