Hozzávalók: 1 csomag spagetti tészta, 1 db hámozott darabolt
paradicsom konzerv,1 kis fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma, 3 db friss
bazsalikom levél, oregánó,só bors,1 kk cukor, 3 ek olíva oaj,15 dkg
reszelt sajt,(jelen esetben,trappista volt)
Elkészítése: Bő sós
vízben kifőzzük a tésztát,amit én úgy szoktam,hogy kb 1-2 perc forralás
után ,lezárom alatta a lángot,fedő alatt kb 10 kb percig hagyom,közben
azért meg-meg nézek egyet,hogy ne ázzon szét hanem olyan roppanós
maradjon.Közben a az apróra vágott hagymát ,olíva olajon kicsit
dinsztelem,rányomom a fokhagymát,hozzáadom a darabolt
paradicsomot,fűszereket,kevés vizet öntök hozzá,és összefőzöm. Tésztát
leszűröm, leöblítem,( most nem raktam rá olajat mert a szósz került rá
egyből.)összekeverem a paradicsom szósszal,fészek kupacokként rakom a
tányérra,reszelt sajttal megszórva.
És egy jég hideg,Mojito (nagy kedvenc) kiséretével elfogyasztottunk.
3 megjegyzés:
Gratulálok!:) Egyébként ez az egyik kedvencem ételem, már napok óta tervezem:)
Hmm, jó ötletet adtál a következő napi ételhez...:)
Az olasz ételeket mi is nagyon szeretjük, látom nálad is gyakran kerülnek az asztalra.
A mojitot, hogy készíted?
Megjegyzés küldése