A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. június 21., csütörtök

Saláta főzelék,sült bacon csipszel.

Saláta főzelék,sült bacon csipszel.

 Szomszédunk jóvoltából,nagyon sok friss,zsenge,gyenge,salátához jutottunk,rengeteg kapor kíséretében.Aminek a zöme már a fagyasztóban várakozik,no de a salátát azt frissen kell fogyasztani,úgy,hogy ettük mindenhez .Na de még mindig maradt,valamit csak kéne kezdenem vele,és akkor jött az ötlet,hogy főzelék fog készülni a maradékból.Apa nem kis meglepődésére,mert ő még ilyet aztán nem evett,hát nem vagyunk mi nyulak mondta.Hozzáteszem,Én jó magam is nagyon,nagyon régen ettem,mikor fiam kicsi volt , neki többször készítettem,dédi nagymamám  unszolására,aki viszont nagyon szerette, mert a gyereknek főzeléket enni kell. Amiben nagyon igaza is van,( volt).És végül apa a kész terméket majdnem úgy ette mint a nyulak,mondtam is neki,hát nem vagy Te nyúl,válasz, anya ez nagyon finom!:))Nagyi mondaná erre,hát persze,minden finom,ha jól el van készítve!:)







Hozzávalók: 3 fej saláta,2 gerezd fokhagyma,1 nagy csokor kapor,(bőven volt),1 tk vegeta, 2 ek ecet,2 ek cukor, 3 ek liszt, 2 dl tejföl, 3-4 ek oliva olaj,vagy margarin,10 dk bacon szalonna.

Elkészítése: Salátát alaposan megmossuk,nagyobb darabokra vágjuk,(vagy csíkozzuk).Bő sós vízben,néhány perc alatt , puhára főzzük,leszűrjük.Majd egy kevés vízzel felönteni,és egy pár percig párolni még.Végül,a fokhagymás rántással, amiben fél adag apróra vágott kaprot is megdinszteltem egy kicsit,berántani, fűszerezni,tejfölt belekeverni,maradék össze aprított kaprot rászórni,és össze forralni az egészet pár percig. Pirított bacon csipszel tálaljuk.

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon finom, én szeretem:) Mi szoktunk tejfölös párolt salátát is készíteni,nagymamám sokszor főzte egyszerű zsíros krumplihoz, s milyen isteni.

Böbe írta...

Igen valóban finom étel,de még is hosszú,hosszú évekig kimaradt a sorból..Hát hiába tudtak a régi öregek,egyszerüt,és nagyszerüt alkotni a konyhában.