Tatárbifsztek.
Szerintem ez az ,az étel amit vagy nagyon szeretünk,vagy rá sem tudunk nézni.No, mi az első csoportba tartozunk.Töretlenül 30-éve kedvenc,oly annyira ,hogy határokat nem ismerve tudom falni rengeteg piritóssal.Ha étteremben esszük,már eleve szólok a pincérnek,hogy tripla adag piritóssal kérném..Vékonyan kenem rá a bifszteket ,sok,sok pirított kenyérkére:)sok-sok lila hagyma kíséretében.Hát íme, ahogy Én készítem.
Hozzávalók. 50 dkg marhahátszin, 2-3 ek olaj, 1 ek mustár, 1 mk bors.
A mustárt az olajjal ,borssal összekeverjük,és a jól lemosott,hártyáitól megtisztított húst bedörzsöljük vele.Majd egy jénai tálba tesszük aminek van teteje,és 2-napra mehet a hűtőbe érlelődni.
Elkészítése: Utána 2 x,3 x-szór átdaráljuk,majd izesitjük,nem írok arányokat mert nagyon ízlés függő.
Worcestershire szósz, ketchup,só,bors, piros paprika, kb 4 dkg vaj,1 fej vöröshagyma apró kockára vágva, 2 tojás sárgája, kevés erőspista,
Alaposan összedolgozzuk a fűszerekkel,majd pirított kenyér kosárkákba teszünk egy két kanállal ,mellé lila hagyma szeleteket.És ezt a számomra mennyei ételt,egy jófajta pohár vörösborral dukál leöblíteni:)
3 megjegyzés:
Én az első csoportba tartozom, sőt függő vagyok, nem kicsit, nagyon! Imádom, én jó vastagon megkenve a pirítóst, és addig enni amíg van, és ki nem fekszek tőle. Reggelire, ebédre, vacsorára...Ja és tízóraira és uzsonnára...:) Most nagyon irigykedem...:)
Nagyon jók a képek!
Lilla, akkor nagyon egy húron pendülünk:)
Krinsz,köszi szépen:)
Megjegyzés küldése