FlammKuchen
Franciául tarte flambée. Elzászi neve FlammKuchen. Elzászban nincsen olyan rendezvény ünnep ahol ne lehetne ezt kapni.A tésztát szabadtéri kemencében sütik a magyar megfelelője,lángon sült tészta. Ha igazán gyors és finom étellel akarunk elő rukkolni,hát csak ajánlani tudom mindenkinek.Egy hátránya van,hogy azonnal el kell fogyasztani, mert megkeményedik nagyon a széle ha ki hűlt a tésztája..Mondanom sem kell nálunk erre esélye nem volt, apával semmi perc alatt befaltuk.Szó szerint mert nagyon ízlett?)
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 120 ml langyos víz, 3 ek olaj, 1 tk só,
Tésztára valók: 3 ek tejföl, 10 dkg húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma,10 dkg feta sajt, 1 kk píri-píri fűszer keverék.
Elkészítése: A tésztát alaposan kidolgozzuk,20 percig pihenni hagyjuk.Majd lisztezett felületen kör alakúra vagy oválisra nyújtjuk.Sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük,a tésztát tejföllel, széleit olajjal lekenjük,rárakjuk a csíkokra vágott szalonnát,vékonyra szelt hagymát,és a kockára vágott feta sajtot,fűszerezzük. Előmelegitett sütőben 200 fokon 15 percig sütjük...
3 megjegyzés:
Rajongok érte. Tegnap a szüleimnél volt vacsorára, és nem tudtam enni belőle a tejföl miatt...:(
Jajj szegényem:)és mivel szoktad kiváltani a tejfölt?
Nagyon guszta:)
Megjegyzés küldése