A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. május 18., péntek

Essencia főző iskola,Mexikói alap kurzus 3 -dik részén voltam. Amin most Chili con carnet készítettünk,salsával,és fahéjas kekszet.Nagyon népszerű nálunk ez a babos étel,igen gyakran készítem is.De ahogyan  ,most csináltuk számomra teljesen szokatlan izvilág kerekedet ki.Osztották véleményemet csoport társaim is.És,hogy mitől? hát  a legvégén mikor már elkészültünk a babos ételünkkel ,séfünk javaslatára keserű csokoládét tettünk bele.Nem mondom,hogy rossz volt,de számomra nagyon furi ízt képviselt.Nem lesz sürü vendég tányérunkon a csokoládés változata.Hát jöjjön teljes egészében a recept. 6 személyre.

Hozzávalók:olivaolaj, 2 nagy vöröshagyma,kockára vágva, 2 gerezd fokhagyma,szétnyomva, 2 vörös chili,apróra vágva, 1 zöld chili,apróra vágva, 1,3 kg marha-vagy borjúhús finomra vágva vagy darálva, 3 ek paradicsom püré, 1 tk őrölt római kömény, 2 tk őrölt chilipor, 1/2 tk szárított oregánó, 1 kk fahéj,2 ek malátaecet, 2 ek barnacukor, 600ml marhaalaplé, 400g kockázott paradicsom konzerv, 400g vörösbab konzerv, 50g étcsokoládé,

Tálaláshoz:tejföl,lime,koriander,salsa
Elkészítését nem részletezem külön,már előzőleg felraktam saját verziómat,menet ugyan az.

Végül itt a chilit tortillában tálaltuk,izlés szerint tejföllel,salsával, korianderrel, és egy gerezd lime-mal.

Jövőhéten pedig Olasz halas kurzus lesz,amin kagyló,és kardhal lesz napirenden. Receptet hozom fotókkal együtt.

Nincsenek megjegyzések: