A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. május 13., vasárnap

Spagetti alla carbonara

Spagetti alla Carbonara

Mondom,hogy nagyon kedvelem az olasz konyhát! De ez csak a véletlen műve,hogy mai ebédünk is arra sikeredett.Igen borús reggelre ébredtünk,így a kelleténél tovább lustiztunk,és tévéztünk mint normál esetben lenni szokott nálunk.Na de azért valami ebédet csak kéne rittyentenem,amivel hamar el is készülök,de finom is legyen ,és hirtelen ötletként  ez a carbonara spagetti ugrott be.Amúgy a híres spagetti nevét onnan kapta,hogy egykor olasz szénégető munkások készítették.Elkészítéséhez nem kell a konyha ördögének lenni,viszont tuti begyűjt az ember egy két piros pontot vele,családtól,barátoktól,vagy a párjuktól.

Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 20 dkg füstölt húsos szalonna, 10 dkg parmezán sajt, 1 tojás, 3 ek olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 levél friss bazsalikom levél, 1 mk bors,1 mk cayenne bors.2 dl tejszin.

Elkészítése: A tésztát sós vízben feltesszük főni. A szalonnát csíkokra vágjuk és olivaolajon megpirítjuk,fokhagymát a végén rányomjuk.A tejszínt a tojással,sajttal ,fűszerekkel elkeverjük.A tésztát leszűrjük,és egy kevés főzőlével elkeverve a szalonnához forgatjuk.Végül ráöntjük a tejszínes keveréket,óvatosan rázogatjuk kb 1 percig.És rögtön tálaljuk is ,reszelt sajttal megszórva.

2 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Imádom, én mostanában, max. 1 ek. tejszínt teszek bele, és az is bőven elegednő. Nagyon szép a képe róla, igazán étvágygerjesztő!

Böbe írta...

Lilla igaz azt ki felejtettem irni,hogy teszek Én még a tejszinhez reszelt edami sajtot és az felissza .