A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. április 1., vasárnap

Tejfőlős burgonya leves,száritott vargányával.

Önmagában a burgonya levesért nem rajongtunk,de mióta megbolonditom  vargánya gombával az izét,többször van teritéken nálunk.Fantasztikusan finom.

Hozzávalók: 4 db burgonya,1 tk só,1 mk  bors, vegeta,izlés szerint,2 db babérlevél,1 ek száritott vargánya gomba, 2 dl tejföl, 2 ek liszt.2 tk pirospaprika.

Elkészitése: A felkockázott burgonyát 1 l vizzel felöntjük,babérlevelet,sót, borsot,vegetát hozzáadjuk.A száritott gombát közben egy kis tál vizben beáztatjuk.Mikor meg főtt a burgonyánk,a tejfölben elkevert liszttel ,,pirospaprikával  behabarjuk ,és a beáztatott gombát is a lével együtt  a leveshez hozzá  öntjük,és összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések: